NIEUWS

Ga voor Kleur; eet een Elstar!

Ga voor Kleur; eet een Elstar!

Vanaf zaterdag 16 september start een twee weken durende campagne voor de Hollandse Elstar door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) in samenwerking met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Op Skyradio, Qmusic en Radio 1 is een vrolijke radiospot te horen, waarin een zingende marktkoopman de nieuwe Elstar oogst aanprijst. Rood, zoet en sappig, daar word je vrolijk van en het geeft je leven kleur! 
maandag 18 september 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (28)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Kleur van de Week: Wit

Kleur van de Week: Wit

Deze week is de kleur wit! De kleur van knolselderij. Je kunt er eindeloos mee variëren en met een blokrasp heb je het zo fijn gesneden! Makkelijk èn lekker!
maandag 18 september 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (21)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
12345678910Laatste
Documenten

Kamerbrief met de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) sturen de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit aan de Tweede Kamer. Dit actieplan richt zich op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.
Kamerbrief in pdf

Slotverklaring Voedseltop 2017
Pdf Slotverklaring

Over Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Chain Magazine Juli 2017- Nationaal Actieplan Groenten en Fruit 

Resultaten PPS Project ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’
Als er meer groente en fruit wordt gegeten, verbetert naast de volksgezondheid, vanzelfsprekend ook de marktpositie van telers en handelaren. Maar hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In dit PPS-project is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.
Pdf brochure resultaten 'Meer groente en fruit is goed voor iedereen'

Documenten

Verslag lancering 'Ga voor Kleur' 
Met het starten van de video ‘Ga voor kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam gistermiddag de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet. Het doel: gedragsverandering bij de consument naar een hogere consumptie van groenten en fruit.
Download hier het verslag

Ga voor Kleur in Fruitmasters Magazine
I
n de nieuwste editie van Fruitmasters Magazine wordt extra aandacht besteed aan Ga voor Kleur. Lees hier meer. Ook zijn er voor de kinderen kleurrijke breinkrakers waarmee een leuke prijs te winnen valt.