Gezondheidshuis

Het programma Gezondheidshuis is een concrete toepassing van de Green Deal duurzame zorg en het Preventieakkoord. Het begint bij de eigen werkomgeving van de zorgprofessionals. Doel is om maaltijden in zorginstellingen te verbeteren. We starten in oktober 2020 door professionals in de zorg de waarde van groente en fruit te laten ervaren en invullen. Zo zijn ze ambassadeur als ze met patiënten en cliënten aan de slag gaan.

Wat levert het op

  • Bedrijfsrestaurant en verkoopunits mét gezondheidswinst en gezonde businesscase
  • Betrokkenheid en gedragsverandering bij eigen medewerkers en bezoekers
  • Mogelijk maken van een positieve leefstijl gebaseerd op voldoende beweging, ontspanning en gezond & duurzaam eten, binnen de eigen werkomgeving
  • Goed voorbeeld doet goed volgen: de zorg geeft het voorbeeld

De aanpak is gebaseerd op het benutten van de collectieve intelligentie en betrokkenheid van de eigen professionals, met inzet van bewezen interventies.

Algemene informatie

Naam:
Gezondheidshuis
Organisatie:
Stichting Eten+Welzijn
Contact:
Rudi Crabbé
Email:
Telefoon:
06-22188015