Wederom veel kleur tijdens Dutch Food Week

Op zaterdag 5 oktober is de Dutch Food Week van start gegaan: hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Net als vorig sloegen Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Voedingscentrum en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) hun handen ineen met cateraars. Afgelopen dinsdag was de actiedag Ga voor Kleur en de hele week gaan veel cateraars in Nederland voor meer kleur op het bord.

Ga voor Kleur actiedag

Secretaris-generaal Jan-Kees Goet opende de actiedag in de bedrijfskantine van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook veel andere bedrijfskantines hebben deze week ingezet op de Ga voor Kleur campagne. Cateraars die ondertekenaar zijn van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen grijpen de Dutch Food Week aan om aandacht te geven aan het goede werk wat ze doen om gezondere schoolkantines te realiseren.

Interactieve sessie Gezonde Schoolkantine

Op maandag 7 oktober is in samenwerking met JOGG een interactieve sessie georganiseerd gericht op het verhogen van de groente- en fruitconsumptie in schoolkantines. Studenten, cateraars, producenten en voedingsexperts gingen bij MBO Utrecht met elkaar de dialoog aan en deelden hun kennis en ervaringen.

Over de Dutch Food Week

Tijdens Dutch Food Week van 5 t/m 16 oktober delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel. Dit jaar is het thema van Dutch Food Week: 'Wat eten we?'