Tijd voor groenten in de hoofdrol!
"Chefs denken dat de consument niet zit te wachten op meer groenten. Alleen zegt de consument juist van wél. Er zit dus een kloof tussen vraag en aanbod" aldus Juliette Goldbach. Juliette deed tijdens haar stage bij het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) onderzoek naar hoe de horeca bij kan dragen aan een verhoging van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.

Een grotere hoeveelheid groenten op het bord is niet alleen de wens van de gemiddelde gast, ook de horecaondernemer heeft er baat bij, aldus Juliette. Groenten zijn immers goedkoper om in te kopen dan een stukje vlees. Tijd dus voor groenten in de hoofdrol!
Voor een chef gaat het koken en serveren van groenten als hoofdingrediënt niet vanzelf. Maar gelukkig zijn er vele leuke en inspirerende bereidingswijzen van groenten en fruit. Het NAGF heeft 20 van deze bereidingswijzen uitgewerkt samen met Gastronomixs en Dutch Cuisine. Deze zijn op het Youtube kanaal van Gastronomixs te bekijken.
Lees hier het volledige artikel in het magazine van Koninklijke Horeca Nederland.
Klik hier voor de bereidingsfilmpjes