Start Nationaal Schoolontbijt

Op maandag 5 november is de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt van start gegaan. Deze week schuiven ruim een half miljoen basisschoolleerlingen met elkaar aan tafel om gezellig én gezond op school te ontbijten. De ontbijtpakketten zijn gevuld met interessant lesmateriaal en gezonde, kleurrijke producten. De stichting Kinderpostzegels is dit jaar gekozen als goed doel.

De ontbijtweek is feestelijk geopend op een unieke locatie, namelijk aan boord van Raderstoomboot De Majesteit in Rotterdam. Tijdens dit bootfeestontbijt namen leerlingen plaats aan de ontbijttafel met dj Nicki Romero. Op woensdagochtend 7 november is het jaarlijkse Binnenhofontbijt in het stadhuis van Den Haag. Tijdens dit bijzondere ontbijt kunnen Haagse basisschoolleerlingen een gesprek aangaan met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Ook in de rest van het land zal deze week in veel bassischolen een kleurrijke ontbijttafel staan. Het ontbijtpakket is gevuld met producten die laten zien hoe een gezond ontbijt eruit moet zien. Zo is er een rijke variatie aan producten waarbij groenten en fruit natuurlijk niet ontbreken. Verschillende partners hebben zich ingezet om dit gezonde en kleurrijke ontbijt te verzorgen. In het pakket zijn o.a. tuinkers, appels, mandarijnen en komkommers aanwezig.

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft meegewerkt aan het doekboekje dat wordt uitgedeeld aan alle leerlingen die deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt. In dit interactieve boekje staan uitdagende puzzels, handige tips en uiteraard leuke én gezonde recepten. Ook wordt er verwezen naar Veggipedia, de recent gelanceerde (vernieuwde) website van het NAGF.