NAGF jaarmagazine nu online

Stop de persen, het jaarmagazine 2018-2019 van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is nu beschikbaar. In het magazine lees je meer over alle projecten en activiteiten die het NAGF samen met zijn partners heeft uitgevoerd dit jaar. Ook vind je een overzicht van de resultaten via handige infographics en interessante wist-je-datjes.

Benieuwd naar het NAGF jaarmagazine? Je kunt hem hier bekijken.

Samenwerking loont

Het NAGF kijkt terug op een succesvol jaar waarin samen met verschillende partners goede stappen zijn gezet om de groente- en fruitconsumptie in Nederland te stimuleren. NAGF coördinator Karin Bemelmans: 'We laten in dit jaarmagazine zien dat het loont om samen te werken. Acties en initiatieven kunnen we samen groter maken.' Inmiddels heeft het NAGF met meer dan 50 partners samengewerkt en het netwerkt breidt zich verder uit. Het NAGF werkt als katalysator voor het creëren van nieuwe samenwerkingen.

Succesvolle projecten

Centraal staat het inspireren, verbinden en stimuleren van nieuwe initiatieven die het makkelijker maken om duurzamer en gezonder te eten. Het afgelopen jaar zijn er veel succesvolle projecten geweest binnen de drie speerpunten van het NAGF: jonge gezinnen, out of home en gezondheidszorg. Zo heeft het Ga voor Kleur Lab laten zien dat nudges in een supermarkt de groente- en fruitverkoop kunnen stimuleren. Ook was er veel aandacht voor de Filefruit actie en is de consumentenwebsite Veggipedia inmiddels meer dan 1 miljoen keer geraadpleegd.

Klik hier om het jaarmagazine te bekijken.