Lancering video: waarom zijn groenten en fruit belangrijk voor jonge kinderen?

Nederlandse kinderen eten nog steeds te weinig groente en fruit. Dat is zorgelijk omdat groenten en fruit bijdragen aan een goede gezondheid. Hoe zit dit precies? Koen Joosten, kinderarts op de IC in het Erasmus MC-Sophia, legt het uit in een nieuwe video in opdracht van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). De video is vandaag gepubliceerd, op de dag dat de tweede interactieve sessie 'Groenten en fruit voor kinderen' plaatsvindt.

Bekijk hier de teaser van de video.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de video:

  • Wetenschappelijke inzichten waarom groenten en fruit juist voor jonge kinderen belangrijk zijn
  • Veelvoorkomende eet- en voedingsproblemen onder Nederlandse kinderen
  • Belangrijke voedingsstoffen in groenten
  • Wetenschappelijke kennis en tips hoe je kinderen kunt stimuleren meer groente en fruit te eten

Bekijk hier de volledige video (10 minuten).

Voor ouders en professionals

Koen Joosten geeft praktische tips aan ouders om de groente- en fruitconsumptie van hun (aanstaande) kind een boost te geven. Als professional kunt u de video verspreiden onder uw achterban of bijvoorbeeld plaatsen op uw website of sociale media kanalen. Zo komt de informatie beschikbaar voor zo veel mogelijk ouders. Indien nodig kunt u een MP4-bestand opvragen bij Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).

Netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'

De vraag naar de video kwam voort uit het NAGF-netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'. Dit netwerk bestaat uit initiatieven die zich richten op het stimuleren van de groente- en fruitconsumptie van kinderen. Samen met partijen uit de groente-en fruitsector, de retail, het onderzoek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties onderzoeken we hoe we elkaar verder kunnen helpen en beter kunnen samenwerken om meer ouders en kinderen te bereiken.

Vandaag organiseerde het NAGF een tweede interactieve sessie voor dit netwerk met als doel om elkaar te inspireren, te motiveren en elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze sessie is de video gelanceerd. Voor meer informatie over dit netwerk kunt u een mail sturen naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).

Bron: NAGF