Inschrijving EU-Schoolfruit- en groenteprogramma van start

Tussen 31 augustus en 11 september kunnen scholen zich inschrijven voor de 12e editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU. Er kunnen circa 3000 scholen deelnemen.

Het EU-Schoolfruitprogramma heeft als doel gezonde voeding een structurele plek op school te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente, fruit en gezonde voeding in het algemeen. Hiermee wordt de basis gelegd voor gezonde voedingsgewoonten in de toekomst. Het programma is vaak onderdeel van de Gezonde School- aanpak.

Schrijf je nu in

Van 31 augustus t/m 11 september kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen en speciaal (voortgezet) onderwijs scholen komen in aanmerking voor het programma. De gratis leveringen lopen van 9 november 2020 t/m 16 april 2021. Daarna kunnen scholen zelf door met het stimuleren van het eten van fruit en groente op school. De school kiest dan voor een (betaald) abonnementensysteem of vraagt ouders zelf fruit en groente mee te geven naar school.

Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.euschoolfruit.nl

Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit is onderdeel van Wageningen University.