De coronacrisis maakt ruimte voor mooie nieuwe samenwerkingen

Anne Marie Borgdorff is projectleider bij het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Deze periode staan haar werkzaamheden voor een groot deel in het teken van de gevolgen van het coronavirus, bijvoorbeeld met de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit'.

Campagne

De afgelopen weken is Anne Marie druk geweest met de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit'. "De coronacrisis maakt duidelijk dat er ruimte is voor mooie samenwerkingen, zoals deze campagne die door de hele sector wordt gedragen", aldus Anne Marie. Ook leidde de coronacrisis tot unieke mogelijkheden zoals gratis tv en radiozendtijd in de reclameblokken van de STER.

De campagne heeft vorige week een vervolg gekregen met een tweede campagnevideo. Deze boodschap is binnenkort ook te zien op de snelweg. Hiervoor wordt er met een aantal bedrijven gewerkt aan het laten rondrijden van enkele opleggers met de campagneboodschap.

Weekmenu's

Naast de campagnes is het eerste weekmenu vorige week gelanceerd. In totaal zullen er vier weekmenu's online komen waarvoor foodbloggers ieder zeven recepten hebben aangeleverd. Deze recepten zijn gecheckt op voedingswaarde en groente- en fruitgehalte door de di√ętiste Patricia Ploeger.  Met de weekmenu's wordt ingespeeld op het bieden van inspiratie voor consumenten. Door de bijbehorende boodschappenlijst wordt het makkelijker om gezond, gevarieerd en lekker te eten met veel groenten en fruit. Het tweede weekmenu komt aankomende woensdag 27 mei online.

Bewustwording

Anne Marie ziet ook dat een deel van de Nederlanders anders is gaan eten. "Sommigen zijn gezonder gaan eten, terwijl anderen last hebben van extra coronakilo's. Mensen met een slechte gezondheid en mensen met overgewicht worden vaker zieker van COVID-19 dan mensen die gezond zijn. Dit benadrukt het belang van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl en ook de noodzaak om meer groenten en fruit te eten. Daar zetten het GroentenFruit Huis en het NAGF zich gezamenlijk voor in!"

Bron: GroentenFruit Huis