NIEUWS

Ga voor Kleur; eet een Elstar!

Ga voor Kleur; eet een Elstar!

Vanaf zaterdag 16 september start een twee weken durende campagne voor de Hollandse Elstar door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) in samenwerking met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Op Skyradio, Qmusic en Radio 1 is een vrolijke radiospot te horen, waarin een zingende marktkoopman de nieuwe Elstar oogst aanprijst. Rood, zoet en sappig, daar word je vrolijk van en het geeft je leven kleur! 
maandag 18 september 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (142)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:

Kleur van de Week: Wit

Kleur van de Week: Wit

Deze week is de kleur wit! De kleur van knolselderij. Je kunt er eindeloos mee variëren en met een blokrasp heb je het zo fijn gesneden! Makkelijk èn lekker!
maandag 18 september 2017/Auteur: NAGF Admin/Aantal views (142)/Reacties (0)/
Categorieën: NAGF
Tags:
Eerste17181920212223242526Laatste
Documenten

Tussentijds verslag Jaar 1 2018- Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Pdf tussentijds verslag 

Kamerbrief met de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) sturen de stand van zaken Nationaal Actieplan Groenten en Fruit aan de Tweede Kamer. Dit actieplan richt zich op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit in Nederland.
Kamerbrief in pdf

Slotverklaring Voedseltop 2017
Pdf Slotverklaring

Over Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Chain Magazine Juli 2017- Nationaal Actieplan Groenten en Fruit 

Resultaten PPS Project ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’
Als er meer groente en fruit wordt gegeten, verbetert naast de volksgezondheid, vanzelfsprekend ook de marktpositie van telers en handelaren. Maar hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In dit PPS-project is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.
Pdf brochure resultaten 'Meer groente en fruit is goed voor iedereen'

Documenten

Kamerbrief over accenten in het voedselbeleid voor de komende jaren
Minister Schouten (LNV) en staatssecretaris Blokhuis (VWS) informeren de Tweede Kamer over het voedselbeleid en de specifieke accenten die zij hierin de komende jaren willen zetten. Het NAGF wordt hierin genoemd als initiatief voor het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit. Lees hier de Kamerbrief

Verslag 1e Fase NAGF
Het verslag van de eerste fase van het NAGF (tot oktober 2017) is nu beschikbaar. Klik hier om het verslag in te zien. 

Verslag lancering 'Ga voor Kleur' 
Met het starten van de video ‘Ga voor kleur’ lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam gistermiddag de gelijknamige actie in de kleurrijke Markthal in Rotterdam. De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en uitgevoerd door Food Cabinet. Het doel: gedragsverandering bij de consument naar een hogere consumptie van groenten en fruit.
Download hier het verslag

Pledge Vegetable Summit 
Lees hier de Engelstalige pledge van GroentenFruit Huis en het Nationaal Actieplan Groente en Fruit namens de Nederlandse groente en fruit-sector voor de Vegetable Summit van 24 Oktober 2017 in Londen.