Netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'
Dit netwerk bestaat uit initiatieven die zich richten op het stimuleren van de groente- en fruitconsumptie van kinderen. Samen met mensen uit de groente-en fruitsector, retail, het onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kijken we hoe we elkaar kunnen verder helpen en beter kunnen samenwerken.

Interactieve sessies

In november 2020 organiseerde het NAGF een eerste interactieve sessie voor het netwerk. De sessie werd afgetrapt met een inhoudelijke presentatie van Koen Joosten, kinderarts op de IC in Erasmus MC-Sophia. Vervolgens gingen de deelnemers uit elkaar in groepen om elkaar te leren kennen en om in gesprek te gaan hoe we elkaar verder kunnen helpen. 

De tweede en derde interactieve sessies vonden plaats op 31 mei en 6 september 2021. Tijdens deze sessie kregen twee initiatieven podium om hun project te presenteren waarna we met deelnemers in discussie gingen hoe we de projecten verder kunnen helpen. 

De vierde interactieve sessie staat gepland om 6 december 2021. 

Interesse om deel te nemen aan het netwerk? Stuur een mail naar info@nagf.nl 

Video: waarom zijn groenten en fruit belangrijk voor jonge kinderen?

In onderstaande video vertelt Koen Joosten, kinderarts aan het Erasmus MC-Sophia, over het belang van groenten en fruit voor jonge kinderen. Hij deelt wetenschappelijke kennis in begrijpelijke taal en geeft tips voor ouders hoe ze hun (aanstaande) kind kunnen stimuleren meer groente en fruit te eten. 

Bekijk de teaser van de video: waarom zijn groenten en fruit belangrijk voor jonge kinderen?