Nationale Groente- en Fruitdag 2021
Na een succesvolle eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag is het NAGF van start gegaan met de voorbereidingen voor dit jaar. De tweede editie vindt weer plaats tijdens de Dutch Food Week op 14 oktober 2021. Het thema van dit jaar is 'Ga voor kleur Break'. Heel Nederland willen we inspireren om rond 16:00 uur tussendoor groenten en fruit te eten. "Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!", dat is onze slogan. Dit doen we samen met vele partners. Doet u ook mee?

Waarom de Nationale Groente- en Fruitdag?

Met deze feestdag zetten we groenten en fruit in het zonnetje. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Thema: Ga voor kleur Break

Het thema van dit jaar is 'Ga voor kleur Break' met daarbij de slogan “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!". Dit tussendoormoment om 16:00 uur geeft ons de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier deelnemers te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Door het moment concreet en positief van toon te maken, hopen we dat zo veel mogelijk partners aansluiting vinden bij ons idee en invulling geven aan de Ga voor kleur Break.

Vanuit het NAGF zetten wij ons volledig in om op sociale media, online en via media zo veel mogelijk aandacht te krijgen voor dit onderwerp en hierbij waar mogelijk partners in de spotlights te zetten. Zo geven we samen heel Nederland kleur op 14 oktober, op scholen, in zorginstellingen, in de horeca, op het werk, in de supermarkt. Kortom, de tweede editie van de Nationale Groente-en Fruitdag mag u niet missen!

Partner worden

Als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 zet u zich samen met ons in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Snackgroenten en -fruit te promoten in de winkel;
  • Groenten en fruit aan te bieden op scholen, op de sportclub, in zorginstellingen of op het werk;
  • Als influencer of consument de Ga voor Kleur Break te delen op social media (#ngfdag2021 #gavoorkleurbreak #DFW2021);
  • Groente- en fruitrijke snackrecepten en tips te delen op sociale media, op uw website of in uw nieuwsbrief;
  • Met alle collega's in de middag samen een break te nemen met groenten en fruit;
  • En nog veel meer

Wilt u zich als partner aanmelden? Stuur dan een mail naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl) met een uitleg van uw concrete actie op 14 oktober binnen het thema.

Bekijk hier de projectpagina van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020.