Nationale Groente- en Fruitdag 2021
Na een succesvolle eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag is het NAGF van start gegaan met de voorbereidingen voor dit jaar. Op 14 oktober 2021 snacken we met groente en fruit onze middagdip eruit met de 'Ga voor kleur Break'! Samen met vele partners inspireren we heel Nederland om mee te doen. Dat is niet alleen gezond en duurzaam, maar vooral heel erg lekker. Doet u ook mee?
De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 is onderdeel van de Geef Kleur Door-campagne.

Partners 

Bekijk op de partnerpagina welke partijen meedoen aan de Nationale Groente- en Fruitdag 2021

Waarom de Nationale Groente- en Fruitdag?

Met deze feestdag zetten we groenten en fruit in het zonnetje. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Thema: Ga voor kleur Break

Het thema van dit jaar is 'Ga voor kleur Break' met daarbij de slogan “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!". Dit tussendoormoment om 16:00 uur geeft ons de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier deelnemers te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Door het moment concreet en positief van toon te maken, hopen we dat zo veel mogelijk partners aansluiting vinden bij ons idee en invulling geven aan de Ga voor kleur Break.

Vanuit het NAGF zetten wij ons volledig in om op sociale media, online en via media zo veel mogelijk aandacht te krijgen voor dit onderwerp en hierbij waar mogelijk partners in de spotlights te zetten. Zo geven we samen heel Nederland kleur op 14 oktober, op scholen, in zorginstellingen, in de horeca, op het werk, in de supermarkt. Kortom, de tweede editie van de Nationale Groente-en Fruitdag mag u niet missen!

Partner worden

Als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 zet u zich samen met ons in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Snackgroenten en -fruit te promoten in de winkel;
  • Groenten en fruit aan te bieden op scholen, op de sportclub, in zorginstellingen of op het werk;
  • Als influencer of consument de Ga voor Kleur Break te delen op social media (#ngfdag2021 #gavoorkleurbreak #DFW2021);
  • Groente- en fruitrijke snackrecepten en tips te delen op sociale media, op uw website of in uw nieuwsbrief;
  • Met alle collega's in de middag samen een break te nemen met groenten en fruit;
  • En nog veel meer

Wilt u zich als partner aanmelden? Stuur dan een mail naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl) met een uitleg van uw concrete actie op 14 oktober binnen het thema.

Neem ook een kijkje op de projectpagina van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020

Campagne 'Geef kleur door'

De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de campagne 'Geef kleur door'. Deze campagne is 7 april afgetrapt in het teken van het Internationaal Jaar voor Groenten en Fruit van de Verenigde Naties en loopt door tot wereld voedseldag op 16 oktober. Hoe meer groenten en fruit we in onze omgeving zien, hoe meer we ervan gaan eten. Daarom geven we kleur door met groenten en fruit, ook met de Ga voor Kleur Break op 14 oktober! Misschien bent u ook al partner van de Geef Kleur Door campagne of overweegt u partner te worden. Hierover vindt u informatie op geefkleurdoor.nl. Voor nadere uitleg over de Geef kleur door campagne kunt u contact opnemen met Anne Marie Borgdorff (borgdorff@nagf.nl).