Bekijk hier de aftermovie voor een korte impressie van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020.
Bekijk hier het magazine van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020.
Aandacht in landelijke media:
- Algemeen Dagblad - Nederlanders lunchen ongezond, interview met Tamara de Weijer
- Metro - Nationale Groente- en Fruitdag: Eet jij genoeg groente en fruit?
- Tijd voor Max (Omroep Max)
- Radio 5 - Nationale groente en fruitdag!
Programma 2020: Wat hebben we allemaal gedaan?
- 9:30 - 10:00 uur: Kick-off Nationale Groente- en Fruitdag met een webinar over onze lunchgewoonten, bekijk het webinar hier terug.
- 10:00 uur: Voor de actie Filefruit zijn we langs geweest bij de ANWB. Huh? Filefruit, maar er zijn toch geen files meer? We hebben het nagevraagd.
- 11:00 uur: Bekijk de tips van tv-kok Sandra Ysbrandy voor slim plannen en het eten van groenten en fruit op andere momenten
- 12:00 uur: Lunch mee met een groente- en fruitrijk recept van tv-kok Sandra Ysbrandy
- 14:00 uur: Bekijk de tips van tv-kok Sandra Ysbrandy voor een volwaardige plantaardige lunch
- 14:15 uur: Beluister hier het interview op Radio 5 over de Nationale Groente- en Fruit dag
- 15:30 uur: Een terugblik op de groente- en fruitrijke lunch die geserveerd is aan het zorgpersoneel op corona-afdelingen in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
- 16:00 uur: Een overzicht van acties van de partners op onze social mediakanalen
- 17:30 uur: Last but not least… Bekijk hier de de uitreiking van de Fruit & Veg Award door tv-kok Hugo Kennis aan de foodblogger die zijn/haar volgers het meest inspireerde met kleurrijke, groente- en fruitrijke recepten!
Het hele programma was te volgen op onze social mediakanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en de kanalen van Dutch Food Week #ngfdag #DFW2020

Partners 2020
Bekijk alle partners van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020 in het magazine.
Thema: 'Groentefruitrijke lunch'
Deze eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag stond in het teken van 'Groentefruitrijke lunch'. Het lunchmoment biedt volop kansen om de groente- en fruitconsumptie te verhogen. Momenteel worden groenten vrijwel uitsluitend tijdens de avondmaaltijd genuttigd. Zo’n 85% van de groenten eten we ’s avonds en 9% tijdens de lunch. Maar de lunch leent zicht uitstekend voor groenten en fruit, bijvoorbeeld met lunchsalades, snackgroenten, fruitsalades of groenten en fruit als onderdeel van broodbeleg.
De Nationale Groente- en Fruitdag vond plaats tijdens de Dutch Food Week (DFW), hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.
Coronamaatregelen
Gezond zijn en gezond blijven staat met stip op één. Een Nationale Groente- en Fruitdag waarbij we iedereen motiveren om nu echt voldoende groenten en fruit te eten is meer nodig dan ooit. Uiteraard met oog voor de veiligheid van iedereen en de aangescherpte landelijke maatregelen. Daarom zetten wij, samen met onze partners, in op een grote digitale aanwezigheid op 14 oktober.
Meer informatie?
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl)
#ngfdag
#DFW2020