Nationale Groente- en Fruitdag 2020
Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft woensdag 14 oktober uitgeroepen tot Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag zetten wij groenten en fruit in de spotlight. We laten zien wat een overvloed aan groenten en fruit Nederland te bieden heeft en hoe we met z'n allen er nog veel meer van kunnen eten. De eerste editie (2020) stond in het teken van 'Groentefruitrijke lunch'

Programma 2020: Wat hebben we allemaal gedaan?

Het hele programma was te volgen op onze social mediakanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en de kanalen van Dutch Food Week #ngfdag #DFW2020

Partners 2020

Bekijk alle partners van de Nationale Groente- en Fruitdag 2020 in het magazine

Thema: 'Groentefruitrijke lunch'

Deze eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag stond in het teken van 'Groentefruitrijke lunch'. Het lunchmoment biedt volop kansen om de groente- en fruitconsumptie te verhogen. Momenteel worden groenten vrijwel uitsluitend tijdens de avondmaaltijd genuttigd. Zo’n 85% van de groenten eten we ’s avonds en 9% tijdens de lunch. Maar de lunch leent zicht uitstekend voor groenten en fruit, bijvoorbeeld met lunchsalades, snackgroenten, fruitsalades of groenten en fruit als onderdeel van broodbeleg.

De Nationale Groente- en Fruitdag vond plaats tijdens de Dutch Food Week (DFW), hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. 

Coronamaatregelen

Gezond zijn en gezond blijven staat met stip op één. Een Nationale Groente- en Fruitdag waarbij we iedereen motiveren om nu echt voldoende groenten en fruit te eten is meer nodig dan ooit. Uiteraard met oog voor de veiligheid van iedereen en de aangescherpte landelijke maatregelen. Daarom zetten wij, samen met onze partners, in op een grote digitale aanwezigheid op 14 oktober.

Meer informatie?

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl)

#ngfdag
#DFW2020