Fruitdaging
De Fruitdaging helpt cateraars om maaltijden met fruit te stimuleren, om zo meer fruit in het Nederlandse eetpatroon te krijgen. De Fruitdaging is een programma met activiteiten als workshops en kantinetesten. Met een speciaal ontwikkelde toolbox worden cateraars en bezoekers aan de hand genomen in dit proces.

Fruit wordt in Nederland vooral gegeten als tussendoortje en minder vaak als deel van de maaltijd. Door op meerdere momenten op de dag, zoals bij de lunch, fruit te eten, kunnen we de fruitconsumptie omhoog krijgen. Cateraars kunnen hierbij een cruciale rol spelen: zij voorzien dagelijks heel veel mensen van een maaltijd en hebben daarmee invloed op hun voedselkeuzes. Om cateraars te helpen een nieuwe rol voor fruit te ontwikkelen, is er nu de Fruitdaging toolbox (onderaan deze pagina).

Deze toolbox is ontwikkeld als onderdeel van de afstudeeropdracht van TU Delft studente Merel Dubbeldam. In onderstaand filmpje legt zij (in het Engels) uit hoe deze toolbox werkt.  

Meer weten over de Fruitdaging toolbox? Wij helpen u graag verder.