Simply the Bes

Simply the Bes is een collectief van ruim 50 blauwe bessentelers uit Nederland, Duitsland en België. Nu seizoensactiviteiten zoals horeca, rondleidingen en zelfpluk er anders gaan uitzien door de coronamaatregelen, hanteert Simply the Bes een andere aanpak gedurende het seizoen. Zo is de campagne ‘Blauw voor jou’ recent van start gegaan, hebben de telers samen met maatschappelijke doelgroepen een promovideo opgenomen en staan ‘de zachtfruitdagen – to go’ binnenkort op de agenda. Dit alles om de Nederlandse blauwe bes onder de aandacht te brengen én om de verkoop bij lokale telers te stimuleren.

Campagne ‘Blauw voor jou’
Gedurende vier dagen in het blauwe bessenseizoen is het ‘blauw voor jou’-dag; waarbij telers Nederlandse blauwe bessen schenken aan een specifieke doelgroep die het heeft verdiend.

  • 15 juni: onderwijs
  • 15 juli: zorg
  • 15 augustus: hulpdiensten
  • 15 september: ouderen

‘Zachtfruitdagen – to go’
Tijdens twee vaste weekends in het blauwe bessenseizoen (11/12 juli en 8/9 augustus) bieden onze telers verse- en verwerkte producten aan op ‘to go’ wijze. Iedere teler doet dat op zijn eigen manier. De een met een kraampje langs de weg, de ander met een foodtruck tussen de velden.” Op de website www.simplythebes.nl wordt voorafgaand aan de data aangegeven welke telers wanneer geopend zijn.

Algemene informatie

Naam:
Simply the Bes
Organisatie:
Simply the Bes
Email:
Telefoon:
077-7074212