Projecten van derden

Opscheppers
Op het YouTube-kanaal 'Opscheppers' worden kinderen via video's geïnspireerd om gezonder en bewuster te eten.
Bekijk project
Werkfruit
Werkfruit is de fruitleverancier voor vers fruit op het werk. Hiermee stimuleren we medewerkers om op het werk de gezonde keuze te maken.
Bekijk project
Groentecampagne HAK
Hak is een nieuwe campagne gestart om Nederlanders meer groenten en peulvruchten te laten eten.
Bekijk project
Handige tips van Willem&Drees
Willem&Drees, aanbieder van biologische maaltijdboxen en boodschappen, heeft twee nieuwe info mails ontwikkeld.
Bekijk project
Baby Groente Tas
De Baby Groente Tas helpt ouders om verse groenten te bereiden voor hun baby. Het aanleren van verse (groente)smaken op jonge leeftijd is belangrijk, want dit vergroot de kans dat kinderen op latere leeftijd verse groenten lusten.
Bekijk project
Bereidingsvideo's met groenten in de hoofdrol
Dutch Cuisine en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) hebben in samenwerking met Gastronomixs speciaal voor professionals in de praktijk en in het koksonderwijs bereidingsvideo’s ontwikkeld met groenten in de hoofdrol.
Bekijk project
Rob & Bob Fair Food
Rob & Bob Fair Food is de gezonde bedrijfskantine van Koppert Cress die in samenwerking met Hutten Catering is opgezet.
Bekijk project
Smaaklessen
Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van de basisschool.
Bekijk project
Super-eters
Een educatieve applicatie gericht op het spelenderwijs aanleren van gezonde gewoontes voor gezinnen in de thuissituatie.
Bekijk project
Tijd voor paprika
‘Tijd voor paprika’ is een initiatief van de Nederlandse paprikatelers om paprika meer onder de aandacht te brengen. Het initiatief is gefinancierd met steun van de Europese Unie en maakt deel uit van de internationale promotiecampagne Colourfultaste.
Bekijk project
SYB Kids
Placemat, een interessant en uitdagend product om gezond eten op een laagdrempelige manier in beeld te brengen.
Bekijk project
Startpagina
Startpagina.nl is een linkpagina met verschillende themapagina's over o.a. groenten, fruit en recepten.
Bekijk project
Rijk Zwaan; sharing a healthy future
Rijk Zwaan is een internationaal groenteveredelingsbedrijf. Met het ontwikkelen van hoogwaardige groenterassen en het verkopen van de zaden daarvan, staat Rijk Zwaan aan het begin van de voedselketen. Rijk Zwaan draagt actief bij aan de wereldvoedselvoorziening en de verhoging van de groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Met veredeling worden groenterassen ontwikkelt die zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor consumenten met variatie in smaak, kleur, formaat en textuur.
Bekijk project
Verse Oogst
Om consumenten te inspireren meer met groenten en fruit te doen heeft The Greenery het platform Verse Oogst ontwikkeld.
Bekijk project
9 Maanden Menu
Het 9 Maanden Menu inspireert vrouwen en jonge gezinnen lekker en gezond te eten tijdens en na de zwangerschap. Met informatie, tips en recepten of een persoonlijke maaltijdbox krijg je inspiratie en kun je gevarieerd eten met voldoende groente en fruit.
Bekijk project
AH Groenteboost
Albert Heijn schiet te hulp met een nieuwe persoonlijke service via Facebook Messenger: de AH Groenteboost.
Bekijk project
Schoolsoepie
Pure, drinkbare en kidsproof groentesoepen met minimaal 75g biologische groente op school of thuis geleverd.
Bekijk project
Tommies Sportbox
Tommies biedt een assortiment snackgroenten dat makkelijk in te zetten is als snack of traktatie voor kinderen maar ook als tussendoortje bij een sportevenement.
Bekijk project
Tommies TomTrom
Tommies biedt een assortiment snackgroenten dat makkelijk in te zetten is als snack of traktatie voor kinderen. De TomTrom maakt het makkelijk om de snackgroenten overal mee naartoe te nemen!
Bekijk project
Tommies Vitamine Vaardig test
Tommies biedt een assortiment snackgroenten dat makkelijk in te zetten is als snack of traktatie voor kinderen maar ook als tussendoortje op de werkvloer. De Tommies Vitamine Vaardig Test geeft meer inzicht in de snackgroenten die de consument aan de benodigde vitamines kunnen helpen!
Bekijk project
TopFruit Hub App
Het merk “TOP” van Total Produce staat voor een modern, interactief lifestylemerk dat nieuwe en fervente fruitliefhebbers verbindt aan de ideeën, inspiratie en adviezen die ze zoeken en nodig hebben om optimaal van versproducten te profiteren.
Bekijk project
Van Kleine Spruit tot Toffe Peer
Familiekookboek: Van Kleine Spruit tot Toffe Peer, recepten met groente en fruit om van te groeien.
Bekijk project
Vaneigenbodem.nl
Vaneigenbodem.nl is dé plek waar je alles te weten komt over de mooiste versproducten van eigen bodem.
Bekijk project
Wegwijs in de voedingsjungle
Voedingsjungle is een kennis- en communicatiebureau op het gebied van voeding voor kinderen. Voedingsjungle werkt samen met diverse partners aan projecten die bijdragen aan een gezonde eetopvoeding of een gezonde eetomgeving voor kinderen.
Bekijk project
VitaMini spaaractie bij Lidl
Spaar voor een van de acht VitaMini knuffels bij Lidl. Je kunt kiezen uit een VitaMini appel, peer, banaan, aardbei, champignon, aubergine, brocolli of wortel!
Bekijk project
Innovatieplatform Groente
Het Innovatieplatform Groente is een initiatief van de HAS hogeschool en The Food Foundry. Het doel: Nederlanders helpen om op meer momenten door de dag gezonder te eten met lekkere, aantrekkelijke en bruikbare groenteconcepten, bedacht en ontwikkeld door studenten.
Bekijk project
Europees Schoolfruit & groente programma
Binnen EU-Schoolfruit ontvangt een school 20 weken gratis groenten/fruit.
Bekijk project
FETFit
Het FETfit-programma, dat staat voor Fietsen, Educatie en Tuinbouw, is een initiatief van Coöperatie DOOR/Prominent, Jeugd Bakkie Fietsen en de afdeling NME (natuur- en milieueducatie) van de gemeente Den Haag.
Bekijk project
Fietsen voor m'n eten
Fietsen voor m’n eten is een groeiend consumentenplatform, met als doel informatie te delen over het kopen van eten bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers in de regio.
Bekijk project
'Follow me to be Healthy' campagne
In juli 2019 is de Europese campagne "Follow me to be Healthy" van start gegaan. Het doel van deze drie jaar durende campagne is om de groente- en fruitconsumptie bij jongeren te stimuleren tot een minimum van 400 gram per dag.
Bekijk project
Groenteboxjes
Groenten eten is goed voor de gezondheid van het kind. Het eten van verschillende soorten groenten is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben! Een dag biedt, naast het avondeten, voldoende eetmomenten waarop kinderen van alle leeftijden groente kunnen eten. Denk aan de vaste momenten op de kinderopvang, de schoolpauzes, de lunch, de snackmomenten bij thuiskomst uit school of na het sporten.
Bekijk project
Smaakmissies
Smaakmissies zijn de verdiepende lessen van Smaaklessen, het lesprogramma over voeding voor groep 1 t/m 8 van de basisschool.
Bekijk project
Stichting Kind en Voeding
Gastlessen/workshops/oudervoorlichting op basisscholen en kinderdagverblijven over natuurlijke voeding
Bekijk project
Power to the Pieper
Power tot the Pieper is een meerjarige campagne om de vezelrijke en duurzame aardappel weer op het bord van jonge Nederlanders te krijgen.
Bekijk project
Programma Gezonde School
Gezonde School is een unieke samenwerking tussen het onderwijsveld en organisaties die een gezonde leefstijl bevorderen. Gezonde School faciliteert scholen om te werken aan het bevorderen van een gezonde leefstijl van leerlingen, studenten en medewerkers.
Bekijk project
Nature & More / Meet the Grower
Nature & More levert verse biologische en eerlijke groenten & fruit van over de hele wereld, met het verhaal van de boer en volledige transparantie.
Bekijk project
Nederland Proeft!
In het TV programma ‘Nederland Proeft’ wordt de kijker elke week verrast met de lekkerste recepten en staat een oer-Hollandse groenten of fruit centraal.
Bekijk project
MeNU van Morgen
Campagne gericht op het verduurzamen van ons eetpatroon aan de hand van vijf vuistregels.
Bekijk project
Mijn Keukentuintje
De missie van dit digitale platform over vers en moestuinieren is ‘Nederland verversen’. De theorie luidt; hoe meer moestuinen, hoe meer vers we eten.
Bekijk project
Loket Gezond Leven
Loketgezondleven.nl biedt professionals kennis, tips en praktische handvatten bij hun werk aan de gezonde leefstijl van burgers. Gezonde voeding is hier een onderdeel van.
Bekijk project
Love my Salad
Love my Salad is een internationaal initiatief van Rijk Zwaan, een familiebedrijf in de tuinbouwsector die, samen met een groeiend netwerk van telers, chef-koks en andere saladeliefhebbers, als ambitie heeft om de wereldwijde groenteconsumptie te verhogen.
Bekijk project
Kokkerelli Leerstraat
Stichting Kids University for Cooking biedt sinds september 2017 een ervaringsgericht voedseleducatieprogramma aan voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (inclusief vervoer).
Bekijk project
Landwaart Culinair
Groente- en fruitspeciaalzaak die in 2016 de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’ kreeg uitgereikt.
Bekijk project
'De Reis van 5’ van Jumbo
Onder het mom ‘Jong geleerd, oud gedaan’ helpt Jumbo samen met ‘De Reis van 5’ ouders om hun kinderen met plezier gezond en gevarieerd te laten eten.
Bekijk project
Hoe gezond is jouw buik?
Je spijsvertering is de basis voor een goede gezondheid. Om je spijsvertering gezond te houden, is een gezonde leefstijl van belang. Vezelrijke voeding is daarin heel belangrijk. Groenten, fruit en andere plantaardige producten bevatten vezels. Via 'Hoe gezond is jouw buik' willen we mensen stimuleren om meer van deze producten te eten, en zo voldoende vezels binnen te krijgen.
Bekijk project
Groentemeter
De groentemeter is een test om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse groenteconsumptie. Doel is om hen te stimuleren om meer groenten (minimaal 250 gram per dag) te eten op verschillende eetmomenten.
Bekijk project
Groenten in de Hoofdrol
Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal wil de mindset van mensen veranderen zodat ze hun maaltijd samenstellen op basis van groenten in plaats van vlees.
Bekijk project
Grillspiratie
Paprika’s zijn niet alleen smakelijk en veelzijdig, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Op Grillspiratie lees je verschillende interessante nieuwtjes en wordt je geïnspireerd met heerlijke recepten.
Bekijk project
"Groente, zet je tanden erin!"
Toolkit, activiteiten en interventies om baby's, kinderen en hun ouders te stimuleren meer groenten te eten.
Bekijk project
Groentecongres/ Healthy Food Congress
Het Healthy Food Congress wordt georganiseerd door de Stichting Food for a better lifestyle.
Bekijk project
Groentehelden
Groentehelden is een platform voor én door liefhebbers van gezonde en lekkere groenten.
Bekijk project
Gijs van de Hoef
Groente- en fruitspeciaalzaak die in 2016 de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’ kreeg uitgereikt.
Bekijk project
GoodBabyFood
Met GoodBabyFood verbinden wij partners en bedenken concepten om met elkaar aanstaande en jonge ouders op een positieve manier te enthousiasmeren om meer tijd en aandacht te besteden aan een gezond eetpatroon voor zichzelf en hun kinderen met groente en fruit in de hoofdrol.
Bekijk project
Gezond eten voor je kind
Gezond eten voor je kind is dé online community voor (aanstaande) ouders, opgericht door Patricia Ploeger: online kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Hier vind je volledige online programma’s met praktisch advies over gezond eten voor je kind: van zwangerschapswens tot tiener.
Bekijk project
FoodFirst Network
FoodFirst Network gaat uit van de kracht van verse groente en fruit. Koks, artsen en andere experts bepalen het menu op dit nieuwe online leefstijlplatform. Volop video’s met recepten en tips over gezondheid, beweging, slaap en ontspanning.
Bekijk project
Freshfel Europe
Freshfel Europe is de overkoepelende Europese organisatie voor de gehele groenten- en fruitketen. Één van de hoofddoelen van de not-for-profit organisatie is de consumptie van groenten en fruit bij de consument te stimuleren.
Bekijk project
Care&Cure
Hutten Care & Cure wil met gezonde voeding en oprechte gastvrijheid op elk moment van de dag van betekenis zijn voor het welzijn en het herstel van patiënten, revalidanten én hun bezoekers.
Bekijk project
Chef het samen met tomaat
Kookboek voor & door kinderen, bomvol groenterecepten. Een initiatief van Keet Smakelijk.
Bekijk project
De Groentemannen - Sterk in Vers!
Groente- en fruitspeciaalzaak die in 2016 de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’ kreeg uitgereikt.
Bekijk project
Dutch Cuisine
Dutch Cuisine biedt een platform aan alle koks in Nederland die bewuster, gezonder en met smaak koken vanuit de Nederlandse identiteit.
Bekijk project
Dieet dit - Dieet dat
Dieet dit - Dieet dat is een platform waar je niet alleen meer kennis kunt opdoen over voeding en gezondheid, maar ook over de behandeling van de diëtist.
Bekijk project
Eat Me
Het EAT ME stickertje is ooit door Nature’s Pride in het leven geroepen om aan te geven welke mango’s en avocado’s ‘ready-to-eat’ waren.
Bekijk project
MiFood
Mifood is een onderneming gestart uit passie voor gezondheid, waarbij we ons focussen op regionale grondstoffen met hoge kwaliteit. Deze worden verwerkt in onze groente fruitmixen; Joycies genaamd. Hierin staat Joy, voor plezier in het leven. Wij willen daarin een bijdrage leveren in preventieve zin.
Bekijk project
LunchMaatjes
Hoe zou het zijn als alle basisschoolleerlingen dagelijks een gezonde lunch krijgen aangeboden op school? Zodat alle kinderen een gezond eetpatroon ontwikkelen en dat dat niet afhankelijk is van de portemonnee van hun ouders? Dit is onze droom! Hiermee leren kinderen dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn.
Bekijk project
Rungis
Rungis is groente- en fruitspecialist voor de Horeca, cateringbedrijven en foodprofessionals.
Bekijk project
Tiny Restaurant
Het Tiny Restaurant van Stichting MIEP is mobiel en gaat van plek naar plek. Wij staan op het schoolplein, midden in het dorp, in de wijk of gewoon op het boerenerf met de Proeverij van de boerderij. Iedereen kan in het Tiny Restaurant proeven wat de lokale boeren produceren zoals verse groenten.
Bekijk project
Gezonde School CIOS & Veiligheid
Vanuit de opleiding CIOS & Veiligheid werkt Dennis Engelen als ambassadeur Gezonde School.
Bekijk project
Spoony
Met Spoony wordt groenten eten kinderspel!
Bekijk project
Groente & Meer
Bij adviesbureau Groente & Meer kun je terecht voor advies om je kind een gezond eetpatroon aan te leren. Het beste is om op jonge leeftijd te beginnen met het aanbieden van verschillende smaken, immers jong geleerd is oud gedaan.
Bekijk project
Gezondheidshuis
Het programma Gezondheidshuis is een concrete toepassing van de Green Deal duurzame zorg en het Preventieakkoord. Het begint bij de eigen werkomgeving van de zorgprofessionals. Doel is om maaltijden in zorginstellingen te verbeteren. We starten in oktober 2020 door professionals in de zorg de waarde van groente en fruit te laten ervaren en invullen. Zo zijn ze ambassadeur als ze met patiënten en cliënten aan de slag gaan.
Bekijk project
Goede Zorg Proef Je
Naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en revalidatiecentra: voor patiënt, bezoeker én personeel. Dat is het doel van het project Goede Zorg Proef Je. Een ziekenhuis heeft een voorbeeldfunctie. Het aanbieden van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers én personeel draagt breed bij aan herstel na ziekte van patiënten, aan een gezonde werkomgeving en aan een gezonde keuze voor bezoekers.
Bekijk project
Simply the Bes
Simply the Bes is een collectief van ruim 50 blauwe bessentelers uit Nederland, Duitsland en België. De trots van de blauwebessentelers vertaalt zich in een unieke samenwerking. De blauwebessentelers in Nederland hebben de handen ineengeslagen in het collectief ‘Blauwe Bessen Platform’. Onder de noemer ‘Simply the Bes’ promoten de telers samen hun trots; de Nederlandse blauwe bes.
Bekijk project
Groente en fruit in gesloten settings
Gesloten settings, of intramurale zorginstellingen, zijn plekken waar mensen (tijdelijk) verblijven en eten gecaterd krijgen. Deze settings bieden een optimale mogelijkheid om mensen te stimuleren gezonder te eten. In dit project (2016-2019) hebben we binnen verschillende typen gesloten settings zoals een verzorgingstehuis, GGZ, ziekenhuis en woning voor verstandelijk beperkte kinderen, verschillende strategieën uitgewerkt om de groente- en fruitconsumptie van de bewoners duurzaam te verhogen.
Bekijk project
Puur! uit eten
Puur! uit eten is dé h’eerlijke culinaire gids van Nederland. Puur! uit eten laat jou graag zien hoe het wél kan: Waar eet je groenten in de hoofdrol, uit de streek, biologisch en fairtrade?
Bekijk project
Groente en fruit in kinderdagverblijven
Het merendeel van de kinderen in Nederland eet onvoldoende groente en fruit. Omdat een groot aantal kinderen één of meerdere dagen op een kinderdagverblijf doorbrengt, is dit mogelijk een goede setting om kinderen te leren meer groente en fruit te eten.
Bekijk project
Groentepost
Samen creëren we een stukje gezondheid! Groenteplantjes door de brievenbus. Met tips & tricks van teler Giel.
Bekijk project
Smaaksafari koffer
Er zijn veel speelse en leuke manieren waarop je kinderen met gezonde groenten kennis kunt laten maken. Deze komen allemaal samen in de Smaaksafari-koffer. Want eten is meer dan alleen aan tafel je bordje leegeten.
Bekijk project
FitGaaf!
Gezonde kinderen. Die uit zichzelf kiezen voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Gezond opgroeien, met minder strijd en meer plezier. Daar helpen wij graag bij. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen!
Bekijk project
De Kookchallenge
De kookchallenge is een leerzaam en leuk programma voor kinderen van 9 tot 13 jaar over gezond eten en koken. Het programma, dat plaats vindt tijdens schoolvakanties, bestaat uit een kookdemonstratie, opdrachten, een quiz en een challenge. Kinderen breiden zo hun skills uit, leren andere kinderen uit de wijk (beter) kennen en doen mee aan een activiteit waar thuis normaal gesproken geen geld voor is. De challenge draagt bij aan een gezonde leefstijl: het kind - en indirect ook ouders- leert over gezond eten en de herkomst ervan.
Bekijk project
Stoere Traktaties
Met Stoere Traktaties ervaren kinderen spelenderwijs hoe leuk, lekker en stoer groenten en fruit zijn! Het lespakket richt zich daarbij op trakteren, omdat dit feestelijke element ervoor zorgt dat kinderen geënthousiasmeerd worden en zich extra openstellen voor de boodschap. Stoere Traktaties is door het RIVM beoordeeld als erkende Gezonde School-activiteit.
Bekijk project
Kleurrijk kookboek 'eten met nijntje'
In het kleurrijke lees- en kookboek ‘eten met nijntje’ staan vijf nijntje-verhalen over eten én veertig nieuwe recepten van Samuel Levie.
Bekijk project
Albron gaat voor kleur
Bij cateraar Albron staat elke woensdag in het teken van #gavoorkleur.
Bekijk project
#Veggiesfirst
Nederlanders eten structureel te weinig groente, we staan zelfs op nr. 3 van de slechtste groenteneters van Europa. Daar wil The Greenery verandering in brengen. Samen met influencer Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër en 30 andere influencers inspireren ze de komende weken met de campagne #veggiesfirst Nederlanders meer groente te eten.
Bekijk project
Groente als ingrediënt: Groenterijke producten voor jongeren
Jongeren in Nederland eten onvoldoende groente. Om de groenteconsumptie bij jongeren (12-18 jaar) substantieel te verhogen, is er behoefte aan een sterke verbreding van het productaanbod.
Bekijk project
Veggie Time, Groente op het kinderdagverblijf
Nederlandse kinderen eten te weinig groente. Een belangrijke oorzaak is dat kinderen groente vaak niet lekker vinden. Iets lekker vinden, kun je leren!
Bekijk project
Food Fellows
Wij zijn Food Fellows. Een eigenzinnig stel kameraden met smaak. Dat van lekker en gezond eten houdt. De sauzen zijn gemaakt van de lekkerste uitvallers. Groenten die normaal het schap niet halen. De sauzen zijn 100% natuurlijk, bevatten minimaal 60% verse groente en zijn laag in zout, suiker en vet.
Bekijk project
Groentjessoep
Met Groentjessoep ga je samen met je school op groente avontuur.
Bekijk project
Het LOYALTY project
Kwetsbare vrouwen met een kinderwens hebben vaker ongunstige leefstijlfactoren die bijdragen aan minder goede zwangerschapsuitkomsten. Deze vrouwen zijn vaak ook moeilijker bereikbaar en te motiveren voor zorg op het moment van kinderwens (preconceptiezorg). In dit project willen wij juist deze vrouwen op een verantwoorde manier helpen om hun leefstijl, met veel groente en fruit, al vóór de zwangerschap te verbeteren en het bezoeken van een preconceptiezorg spreekuur te stimuleren.
Bekijk project
ProVeg Veggie Challenge
Dertig dagen minder vlees en meer plantaardig eten met de ProVeg VeggieChallenge: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Maak een gezonde start met jouw eigen persoonlijke Challenge. De ProVeg Veggie Challenge helpt je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning.
Bekijk project
VeganChallenge
Kom op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking met veganisme. Ga de uitdaging aan en ontvang één maand elke dag recepten en tips via e-mail.
Bekijk project
Studio De Kinderkooktuin
Studio De Kinderkooktuin ontwikkelt foodconcepten voor de horeca, recreatieve sector, onderwijs en gezondheidszorg.
Bekijk project
Week van Snoep Goed
Wat doet het woord ‘goed’ in snoepgoed? Voeg één spatie toe en het woord krijgt direct een andere betekenis. Goed snoepen kan net zo makkelijk zijn als het toevoegen van één spatie. Dat laten we zien tijdens Week van Snoep Goed. In de week van 17 t/m 23 januari 2022 dagen we Nederlanders uit om de hele week ongezonde tussendoortjes te vervangen voor verantwoorde alternatieven, zoals groente, fruit of noten.
Bekijk project
Lokaalwijzer
Lokaalwijzer is een platform voor lokaal aanbod, waaronder veel groenten en fruit. Het platform zorgt ervoor dat consumenten gemakkelijk de verse producten kunnen vinden waar zij behoefte aan hebben. Lokaalwijzer wil consumenten voorzien in een gemakkelijke en overzichtelijke website waarop zij lokaal aangeboden producten kunnen vinden.
Bekijk project
Vlogs met groenten en fruit
Dr. Frans Folkvord (assistant-professor) en Annelijn Mäkel (onderzoeksassistent), beide werkzaam aan de universiteit van Tilburg, doen wetenschappelijk onderzoek naar het effect van vlogs, waarin groente en fruit wordt gepromoot, op de inname van groente en fruit onder kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar.
Bekijk project
Mama Deli
Vriesverse, pure en kant-en-klare babyvoeding die je zonder schuldgevoel in een handomdraai op tafel zet! Mama Deli maakt met zorg en liefde de lekkerste hapjes voor de allerkleinsten, vol verse ingrediënten, de juiste nutriënten, hoeveelheid en structuur. Alles afgestemd op de behoefte van kindjes tussen de 4 maanden en 2 jaar. Dus geniet jij nou maar met je kleintje en maak je over het eten geen zorgen…
Bekijk project
TommyTomato
TommyTomato wilt kinderen op de basisschool samen gezond leren eten in de klas. TommyTomato levert warme vegetarische lunches op de basisschool. Hapklaar tot aan het klaslokaal, met het leeuwendeel van de dagelijkse hoeveelheid groente. Zo leren kinderen gezond eten en krijgen ze volop energie voor een actieve dag. Zonder extra werk voor ouders en leerkrachten. Lekker makkelijk. Deksel eraf en smullen maar!
Bekijk project
Zin in Koken
Zin in Koken is een kookcursus van 4 sessies voor deelnemers die lekker en gezond (met groenten en fruit) willen koken. In de cursus ligt de nadruk op samen koken en eten. Tussendoor krijgen deelnemers praktische tips of opdrachten over het stimuleren van gezonde eetgewoontes, het bewaren van producten, koken met weinig geld en het lezen van verpakkingen of recepten.
Bekijk project
Veelzijdig Vega
Geef je gezondheid een boost met de verrukkelijke Veelzijdig Vega keuken. Tover elke dag kleurrijke gerechten op tafel met groente/fruit en eet super gezond. Die natuurlijke kleuren op je bord zien er prachtig uit en ze barsten van de vitamines en mineralen. En plantaardige eiwitten haal je ook uit doperwten, sperziebonen, snijbonen en tuinbonen. Deze groene proteïnen zijn goed voor jou, voor dierenwelzijn en het milieu.
Bekijk project
Goedkoop Gezonde Voeding
Goedkoop Gezonde Voeding leert mensen met een beperkt budget hoe ze toch gezond kunnen eten.
Bekijk project