Tsukémono

Peter van Berckel tovert met groente. Hij is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok en auteur van het kookboek ‘Tsukémono’. Sinds mensenheugenis serveren Japanners bij iedere maaltijd snelle groentefermentaties: tsukémono-pickles. Je maakt ze door licht gezouten groenten een paar uur onder hoge druk te zetten in een pickle-pers. Er wordt vocht aan de groenten onttrokken en hierdoor ontstaat er smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. Daarnaast leveren deze korte fermentaties veel goede melkzuurbacteriën en enzymen die je spijsvertering versterken.

Voor elke groente bestaat wel een leuk pickle-recept. In het kookboek Tsukémono, snelle groentefermentaties uit Japan bundelt Peter ruim 50 veelal vegan recepten die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik van de pickle-pers.

Je creëert in een handomdraai een verrassend groentegerecht bij de lunch. Het is ook heerlijk als beleg op een broodje.

Op 14 oktober plaatst Peter een tsukémono-recept op zijn Facebook-, Instagram- en LinkedInpagina’s. Je kunt die dag ook zijn boek winnen!

Algemene informatie

Naam:
Tsukémono
Organisatie:
Peter van Berckel
Contact:
Peter van Berckel
Email: