Stichting Eten+Welzijn

Het belang van voeding in de zorg is groot, ook in het ziekenhuis. Een goed doorvoede patiënt zal veel sneller herstellen en minder complicaties hebben. Een goed voedingspatroon ná een behandeling draagt hier ook aan bij. Eten+Welzijn helpt zorgorganisaties en gemeenschap om beleid op het thema 'eten en welzijn' duurzaam, gezond, mensgericht en smakelijk vorm te geven. Vanuit onze onafhankelijke rol vullen we dit in binnen projecten, programma's en lerende netwerken.

Op 14 oktober roepen we zorgprofessionals op om een lekkere 'groentefruitrijke' lunch te maken voor hun collega’s en de mensen die zorg ontvangen.

Daarnaast start het programma Gezondheidshuis in oktober. Dit programma is een praktijkprogramma dat begint bij de eigen werkomgeving van de zorgprofessionals. Doel is om maaltijden (waaronder de lunch) in zorginstellingen te verbeteren. De waarde van groente en fruit staat hierbij centraal. Zo zijn ze ambassadeur als ze met patiënten en cliënten aan de slag gaan.

Wat levert het op:

  • Bedrijfsrestaurant en verkoopunits mét gezondheidswinst en gezonde businesscase
  • Betrokkenheid en gedragsverandering bij eigen medewerkers en bezoekers
  • Mogelijk maken van een positieve leefstijl
  • Goed voorbeeld doet goed volgen

Algemene informatie

Naam:
Stichting Eten+Welzijn
Organisatie:
Stichting Eten+Welzijn
Contact:
Maartje Vervuurt
Email: