De Schoolkok

De Schoolkok geeft voedingseducatieprojecten op scholen, kinderopvang, buurthuizen en bibliotheken om voedselvaardigheden van kinderen van 2 t/m 18 jaar te vergroten. De Schoolkok werkt met op maat gemaakte programma's met een combinatie van theorie en praktijk. Door te kiezen voor veel praktijk: koken, proeven en ervaren, beklijft de boodschap om te kiezen voor gezonde, duurzame voeding goed bij kinderen en tieners. Op deze manier wil de Schoolkok een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving waarin deze generatie kinderen en tieners opgroeit tot volwassenen die vanzelfsprekender gezonde en duurzame voedselkeuzes zullen maken. Een project waar De Schoolkok aan mee werkt is Zin in Koken, een samenwerking met de Universiteit Maastricht en GGD Zuid Limburg. Zin in Koken is een kookcursus van 4 sessies voor mensen die lekker en gezond willen leren koken. In de cursus ligt de nadruk op gezellig samen koken en eten. Tussendoor krijgen deelnemers via praktische opdrachten tips over hoe je je kind stimuleert om gezond te eten, het bewaren van producten en koken met weinig geld. Voor meer informatie zie deschoolkok.nl en zininkoken.nl

Op 14 oktober geeft Hanneke van De Schoolkok een gratis online kookworkshop "Ga voor kleur break" voor kinderen en ouders. We gaan samen een lekker tussendoortje maken en snacken met groente en fruit onze middagdip eruit! We gaan wortelpannenkoekjes met mandarijn maken.

De workshop is speciaal voor kinderen met hun ouders, maar iedereen is welkom, ook als je geen kinderen hebt! We treffen elkaar op 14 oktober om 16.00 uur online, iedereen vanuit zijn eigen keuken. Stap voor stap leidt Hanneke je door het recept en geeft je praktische tips. Doe jij ook mee?

Geef je op door een mailtje te sturen naar hanneke@deschoolkok.nl. Je ontvangt dan een boodschappenlijstje, het recept en de Zoom-link. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met begeleiding van een volwassene.

Algemene informatie

Naam:
De Schoolkok
Organisatie:
De Schoolkok
Contact:
Hanneke Philipsen
Email:
Telefoon:
06-29026328