Partners Nationale Groente- en Fruitdag

Onderstaande 75 partijen hebben zich als partner aangesloten bij de Nationale Groente- en Fruitdag, woensdag 14 oktober 2020. Lees op deze pagina met welke actie zij zich aansluiten bij deze dag. 

Lees hier meer over de Nationale Groente- en Fruitdag. 

JOGG
JOGG is een landelijke stichting. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een landelijk werknet. Samen werken ze aan de JOGG-aanpak. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.
Bekijk partner
Stichting Alliantie Voeding in de Zorg
De Alliantie Voeding is het landelijk expertisecentrum van voeding in de zorg. We realiseren gezondheidswinst, door wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar te maken in preventie en zorg. Dit doen we samen met overheden, bedrijven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen.
Bekijk partner
Smaaklessen & EU-Schoolfruit, Wageningen University & Research
In samenwerking met overheid, onderwijs, bedrijfsleven, en maatschappelijke organisaties ontwikkelt Wageningen University & Research objectieve educatie over voedsel en voeding aan kinderen.

Met Smaaklessen maken kinderen spelenderwijs kennis met smaakontwikkeling, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken.

Met EU-Schoolfruit ontvangen scholen 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Dit stimuleert kinderen samen groente en fruit te eten in de klas! Scholen die deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma gaan ook aan de slag met educatie over groente, fruit en gezonde voeding in het algemeen.

De educatieve materialen van Smaaklessen en EU-Schoolfruit worden aangeboden via het online lesportaal Chef! Zie www.voedseleducatie.nl. Het lesaanbod is gratis toegankelijk.

Door kinderen niet alleen de kennis mee te geven, maar ook de ervaring, blijft de stof beter hangen. Met deze kennis en ervaringen zullen kinderen later eerder gezonde en duurzame voedselkeuzes maken en weten ze hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden.

www.smaaklessen.nl
www.euschoolfruit.nl
Bekijk partner
BovenIJ ziekenhuis
Wij willen úw ziekenhuis in Amsterdam zijn, waar u gastvrij wordt ontvangen en met persoonlijke aandacht wordt behandeld.
Bekijk partner
Sint Maartenskliniek
Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging.
Bekijk partner
Adrz ziekenhuis
Adrz is een algemeen ziekenhuis met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Naast afdelingen voor algemene zorg hebben we een grote afdeling Spoedeisende Hulp die belangrijk is voor het borgen van acute zorg in de regio.
Bekijk partner
Voedingscentrum
Elke dag 250 gram groente en 2 stuks fruit eten wordt een stuk makkelijker als je het verspreid over de dag. De lunch is een uitgelezen moment om al een deel van je dagelijkse portie groente te nuttigen. Reepjes paprika of plakjes komkommer en tomaat op brood, restjes groente door je omelet, een lekkere salade of zelfgemaakte soep; de mogelijkheden zijn eindeloos.
Bekijk partner
Rivas
Goed op elkaar afgestemde zorg. Dát is de kernkwaliteit van Rivas. Hierdoor zijn cliënten verzekerd van zorg die direct, dichtbij en goed is geregeld. Iedere dag opnieuw laten de medewerkers van Rivas zich inspireren door wat cliënten nodig hebben en willen.
Bekijk partner
Merem medische revalidatie
Wij zijn Merem. Dé experts van medische (long)revalidatie. Al meer dan 100 jaar. Bij ons ben je in de beste handen om voor jouw aandoening, of een combinatie van aandoeningen, de juiste diagnose te stellen. Dit doen wij op basis van onze jarenlange expertise op het gebied van ademhalen en bewegen. Wetenschap, nieuwste technologieën en apparatuur ondersteunen dit.
Bekijk partner
Tergooi Ziekenhuis
Tergooi wil waardevol zijn. Of het nu gaat om ouderen of kinderen, chronisch zieken of patiënten met een acute aandoening, we willen er zijn voor wie ons nodig heeft. We willen waardevolle zorg bieden.
Bekijk partner
Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
Het Maasstad Ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren en doet dat op vakkundige en zorgzame wijze. De medewerkers zijn daarbij van onschatbare waarde. Door het bieden van topklinische en topreferente zorg waarbij opleiden, kwaliteit en veiligheid voorop staan, optimaliseert het ziekenhuis haar zorg.
Bekijk partner
Rode Kruis Ziekenhuis
Wij streven ernaar de gezondheid en de vitaliteit van onze patiënten te optimaliseren, zodat onze patiënten de maximaal haalbare kwaliteit van leven kunnen genieten
Bekijk partner
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ziekenhuis Gelderse Vallei is hèt voedingsziekenhuis van Nederland. De juiste voeding is voor onze patiënten goed voor hun herstel. Wij stimuleren onze medewerkers tot een gezonde leefstijl.
Bekijk partner
Radboud UMC
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.
Bekijk partner
Dutch Food Week
Dutch Food Week (10-17 oktober) staat voor de deur! Dutch Food Week presenteert tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten.
Bekijk partner
Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen
De aandacht voor gezond eten en drinken voor patiënten in ziekenhuizen neemt toe. Veel instellingen willen hun visie actualiseren of werken aan een optimalisatie van het voedingsaanbod. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is de branchevereniging voor algemene ziekenhuizen en categorale instellingen in Nederland. Wij behartigen de belangen van onze leden op zorginhoudelijk, economisch en sociaal vlak. Daarnaast ondersteunen wij onze leden met hun kennisontwikkeling.
Bekijk partner
De Leukste Lunch
De leukste lunch staat voor het stimuleren van de gezonde schoollunch met meer groente en fruit.
Bekijk partner
Grünten
Grünten is op missie om iedereen gezonder en meer groente te laten eten. Hoe we dat doen? Met Veggie Oats: ‘ready-to-eat’ havermoutproducten vol met groente, met smaken die zijn afgeleid van taartsoorten. Met één portie krijg je 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen, maar wel in een lekkere smaak.
Bekijk partner
Stichting Het Eetschap
Gezond, betaalbaar en duurzaam eten voor iedereen: dát is waar het EETschap aan werkt!
Bekijk partner
Planet PR
Lekker eten en drinken, gezond voor de mens én onze planeet. Planet PR & Communication vindt dat daar meer ruimte voor gereserveerd mag worden in het schap en onze portemonnee. Daarom ondersteunt Planet duurzame food & drinks met professionele communicatie.
Bekijk partner
Mijn Keukentuintje
Onderhouden van vers, dat is het motto van Mijn Keukentuintje. Met passie voor het gebruik van verse ingrediënten in de keuken.
Bekijk partner
Slow Food Youth Network Rotterdam
We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden. Het heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. Onze voedselkeuzes beïnvloeden onze gezondheid, economie en natuur. Wat wij eten raakt onze cultuur, politieke keuzes en hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien.
Bekijk partner
Bluehub
Midden in netwerken van innovatieve ondernemers en hun ideeën. Altijd gericht op de groei van people, planet én profit. Een start-up mentaliteit en ons blauwe kompas. Dat is Bluehub!
Bekijk partner
Voedingsjungle
Ieder kind een gezonde eetopvoeding! Dat is de missie van kennis- en communicatiebureau Voedingsjungle. We geven concrete antwoorden in de jungle aan voedingsberichten. Helpen ouders met de eetopvoeding en werken samen met ouders, kinderen en professionals aan een gezonde eetomgeving. De Richtlijnen goede voeding zijn onze basis, aangevuld met wetenschappelijk onderbouwde kennis.
Bekijk partner
Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking
De missie van Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking is het stimuleren van een gezond eetpatroon bij de jeugd, zodat kinderen gezond oud kunnen worden! Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Daarnaast hebben kinderen steeds minder kennis waar voeding vandaan komt. Daarom werkt Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking samen met bedrijven, overheid, universiteiten en scholen om kinderen bewust te maken van het belang van een gezond eetpatroon. De stichting biedt educatieve programma’s aan basisscholen en werkt samen met kinderen (Kokkerelli) aan de ontwikkeling van een gezond voedingsaanbod.
Bekijk partner
Van Eigen Bodem
Vaneigenbodem.nl is dé plek waar je alles te weten komt over de mooiste versproducten van eigen bodem. Ontdek hier alles over de seizoenen en de producten van de gepassioneerde telers van ZON fruit & vegetables, een coöperatie van circa 175 telers van groenten en fruit. Ontdek hier hoe je onze dagelijks verse groenten en fruit het beste kunt bewaren en laat je inspireren met lekkere recepten.
Bekijk partner
Van Kleine Spruit tot Toffe Peer
"Van Kleine Spruit tot Toffe Peer" is hét kookboek voor aanstaande en kersverse ouders en hun spruitjes. De combinatie van smakelijke, gezonde recepten én vrolijke en leerzame activiteiten (zo begint elk hoofdstuk bijvoorbeeld met een versje over een specifieke groente- of fruitsoort) zorgt ervoor dat het eten van groente en fruit niet alleen vanzelfsprekend maar tegelijkertijd ook een feestje wordt! Vanaf het eerste hapje voor je baby (en zelfs al eerder in de buik) tot aan de 'toffe peer' klaar voor de middelbare school: met dit boek stoom jij je kleine spruit klaar voor de toekomst. Immers, een gezond voedingspatroon begint bij de wortel....
Bekijk partner
Surprise Your Body
De insteek van Surprise Your Body (SYB) is het 'verrassen van je lichaam', waarbij kennis, bewustwording, variatie en vooral veel plezier voorop staat. Wij starten met SYB-kids, met als doel: kinderen en ouders/verzorgers op een interessante, toegankelijke en uitdagende manier kennis bijbrengen over voeding en een gezonde leefstijl.
Bekijk partner
Gijs van de Hoef - 'Beste Groenteman van Nederland' in 2015
Groente- en fruitspeciaalzaak die in 2016 de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’ kreeg uitgereikt.
Bekijk partner
Spoony
Een goede groentenboost tijdens de lunch is dé manier om je kind aan 150 gram per dag te laten komen! Wij van Spoony weten daar wel raad mee. Met onze pure producten, bomvol groenten én pret wordt groenten eten namelijk een feestje gedurende de héle dag. Van voetbalbroodjes met 43% wortel tot zelfgemaakte bietenpizzaatjes.

Bekijk partner
Gezond Eten voor je Kind
Gezond eten voor je kind is hét platform voor (aanstaande) ouders, opgericht door Patricia Ploeger: kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Gezond eten voor je kind adviseert restaurants en cateraars met gezond en kleurrijk eten. Maar hoe krijg je het gedaan? We geven je 3 tips voor een gezond kidsmenu en hebben een exclusief aanbod.
Bekijk partner
Tsukémono
Peter van Berckel tovert met groente. Hij is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok en auteur van het kookboek ‘Tsukémono’. Sinds mensenheugenis serveren Japanners bij iedere maaltijd snelle groentefermentaties: tsukémono-pickles. Je maakt ze door licht gezouten groenten een paar uur onder hoge druk te zetten in een pickle-pers. Er wordt vocht aan de groenten onttrokken en hierdoor ontstaat er smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. Daarnaast leveren deze korte fermentaties veel goede melkzuurbacteriën en enzymen die je spijsvertering versterken.
Bekijk partner
Mitrofresh
Mitrofresh is producent, importeur, exporteur (in 26 landen) en groothandelaar van een assortiment van ongeveer 180 verschillende paddenstoelen, Aziatische groenten, fruit, roots en gedroogde paddenstoelen.

Wij vinden smaak super belangrijk en telen daarom in Kosovo onze eigen Eryngii paddenstoelen volgens de Japanse bottle techniek.

Met ons consumentenmerk M. Wild Flavors willen wij meer mensen kennis laten maken met nieuwe smaken, want er is nog zoveel te ontdekken over exotische paddenstoelen, Aziatische groenten en exotisch fruit. En nog ontelbare gerechten te maken!
Bekijk partner
Koppert Cress
Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.
Bekijk partner
Color your food
De passie van Sandra Ysbrandy en Monique de Roo voor gezondheid en vitaliteit leidde tot de oprichting van Color Your Food.
Wij helpen organisaties met vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, weerbaarheid en vitaliteit. Op ons platform vind je, naast een vitaliteitscheck waarmee je direct inzicht krijgt in de vitaliteit van je eigen organisatie, online trainingen over gezonde voeding, mentale weerbaarheid, vitaal leidinggeven. www.coloryourfood.nl
Bekijk partner
Fiordifrutta
Fiordifrutta is revolutionair fruitbeleg, gemaakt van 100% biologisch fruit van de beste kwaliteit, gezoet met biologisch appelsap, zonder conserveermiddelen en kleurstoffen. Alleen het beste, met de hand geplukte fruit is goed genoeg voor de recepturen van de familie Rigoni.
Bekijk partner
Verse Oogst
Op Verse Oogst vind je alles over groente, fruit en paddenstoelen. Heerlijke recepten, producttips en informatie direct van de telers. Verse Oogst is een initiatief van The Greenery.
Bekijk partner
MG Fruit
MG Fruit stimuleert mensen er een gezonde levensstijl op na te houden. Naast genoeg bewegen is het ook belangrijk om gezond te eten. Groenten en Fruit helpen om je dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen, het is lekker en makkelijk. Met wat komkommer, tomaat en paprika heb je zo een lekkere en voedzame lunch op tafel.
Bekijk partner
Heerkens Vers
Vers Verrassend Heerkens. Een belofte die we alleen maar kunnen waarmaken door ons uiterste best te doen. Elke dag weer. Voor restaurants, bistro’s, lunchrooms, sportkantines, cateraars en instellingskeukens. Ofwel dé foodprofessional die streeft naar de allerbeste kwaliteit groente en fruit.
Bekijk partner
Maurice Wubben
Maurice Wubben zal op social media aanhaken op de Nationale Groente- en Fruitdag.
Bekijk partner
Groentjessoep
Met Groentjessoep ga je samen met je school op groente avontuur. Dit betekent dat alle kinderen voor langere tijd 1 of 2 keer per week een verse groentesoep krijgen aangeboden bovenop hun lunch. Erg gezellig om zo met de hele klas nieuwe smaken te proeven, meer te leren over de groenten in de soep én op een makkelijke manier structureel meer groente te eten.

Bekijk partner
Fitgaaf!
Hummus! Op je brood of cracker. Het leuke aan hummus is dat je er zoveel kanten mee op kan. Het kan als gezonde dip, maar ook als broodbeleg bij het ontbijt...of bij de LUNCH! Het team van FitGaaf! plaatst op #NGFdag een speciaal recept om zelf je eigen hummus te maken.

Bekijk partner
Bakker Barendrecht
Bakker Barendrecht is één van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland, met een sterke focus op duurzame relaties.
Bekijk partner
Greenco
De tomaatjes, komkommertjes en paprikaatjes van Tommies zijn niet alleen een lekkere snack, maar zijn bovendien een bron van de vrolijkste vitamines ooit. Waar snackgroenten op tafel komen, daar tovert Tommies een glimlach tevoorschijn. En laten we vooral niet vergeten dat de kwaliteit en smaak van Tommies snackgroentes ongeëvenaard zijn. Van thuis, schoolpauze en vergadertafel, er is geen plek waar Tommies mag ontbreken.
Bekijk partner
Harvest House
Wij zijn Harvest House. En wij zijn een internationale coöperatie van bevlogen en betrokken telers. Wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten.
Daarom telen wij op een innovatieve en duurzame manier hoogwaardige vruchtgroenten. En brengen die samen met onze ketenpartners via de meest efficiënte route, voor de beste prijs, in de aantrekkelijkste productvorm, van de kas naar de consument.
Bekijk partner
FruitMasters
Zorgeloos genieten van fruit dat is geteeld met aandacht van de teler, daar staat FruitMasters voor. Met onze persoonlijke aanpak en ambities blijven we grenzen verleggen. Wij geloven in de kracht van mens en natuur en de samenwerking tussen telers en FruitMasters. Samen meer presteren met het beste uit mens en natuur.
Bekijk partner
McDonald's
Sinds de zomer van 2019 biedt McDonald’s altijd groente of seizoensfruit als toetje aan in het Happy Meal. Wij vinden het als marktleider onze rol om onze verantwoordelijkheid te nemen, daarom helpen we families graag om de verantwoorde keuze makkelijker te maken. Door geen zuivel meer als dessert aan te bieden, stimuleren we kinderen om bij een bezoekje aan McDonald’s fruit of groente te eten. Zeven op de tien kinderen kiest voor seizoensfruit. McDonald’s serveert jaarlijks zo’n 12 miljoen Happy Meals.
Bekijk partner
Hoogvliet
Hoogvliet vindt het als echte familiesupermarkt ontzettend belangrijk dat er gezond en lekker wordt gegeten.
Bekijk partner
Van Oers United
Bij Van Oers United streven we ernaar een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen, door de populariteit en het gebruik van groenten te stimuleren. Dat doen wij door het hele jaar rond verse groenten te leveren vanuit onze eigen teeltbedrijven en succesvolle samenwerkingsverbanden met teeltpartners. Wij zijn er trots op dat Van Oers United één van de weinige bedrijven is die de gehele keten in eigen beheer heeft. Vanaf het zaadje tot aan de winkel beheren wij het proces.
Bekijk partner
Nature's Pride
Nature's Pride is leverancier van 230 unieke groente- & fruitsoorten uit 59 landen. Van Ready-to-Eat en exoten tot de lekkerste bessen en off season producten.
Bekijk partner
HAK
Het eten van meer groenten hoeft niet moeilijk te zijn. Kies bij de lunch eens wat vaker voor groenten en gooi bijvoorbeeld extra doperwtjes in je soep of verrijk je salade met rode biet!
Bekijk partner
Jumbo
Jumbo inspireert je graag voor verrassende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Om goed voor jezelf te zorgen is het belangrijk dat je iedere dag voldoende groenten eet. Dat mag gerust meer zijn dan 250 gram per dag. Dus voeg verse groenten toe aan je lunch of smoothie. Of knabbel als tussendoortje wat worteltjes, komkommer of tomaat.
Bekijk partner
Oxin Growers
Oxin Growers is één van de grootste telerscoöperaties van Nederland. Dagelijks zetten onze leden zich in om smaakvolle groenten en fruit van topkwaliteit te leveren. Verse producten die geteeld worden volgens de modernste teelttechnieken en strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid. Maar vooral met passie en vakmanschap. Met elkaar. Want samen staan we sterker.
Bekijk partner
Nederlandse Fruittelers Organisatie
Het behartigen van de belangen van de professionele fruitteler; dat is waar De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) zich op richt. Eén van onze speerpunten is het stimuleren van de afzet en de consumptie van fruit. Op dat vlak is nog veel te winnen: uit RIVM-onderzoek blijkt dat bijna negen op de tien Nederland de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit per dag niet haalt.
Bekijk partner
BASF Vegetable Seeds
Vegetables People Love - Onze motivatie is om gezonde voeding aantrekkelijk en duurzaam te maken door groenteoplossingen aan te bieden die de wensen en verwachtingen van de consument vervullen en overtreffen. Andere eetmomenten dan de traditionele, zoals een ‘groentenfruitrijke’ lunch, dragen bij aan een gezonder eetpatroon.

Wij bieden samenwerking en klantgerichte oplossingen voor de hele groenteketen, afgestemd op consumentenbehoeften en -trends.
Bekijk partner
Coöperatie DOOR U.A.
DOOR is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. De telers van Coöperatie DOOR maken met elkaar de beste verse vruchtgroente. Wij willen elk type consument dagelijks en op meerdere momenten laten genieten van gezonde en smaakvolle tomaten, paprika’s, aubergines en komkommers van topkwaliteit. Duurzaam geteeld. En lekker.
Bekijk partner
Rabobank
Investeren in de gezondheid en vitaliteit van mensen en gemeenschappen is belangrijker dan ooit. De Rabobank ondersteunt het bevorderen van de groente- en fruit consumptie daarom van harte.
Bekijk partner
GroentenFruit Huis
GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit en is een bron van kennis en inspiratie.
Bekijk partner
Aartsen (Kids Foundation) & Stoere Traktaties
Als het om vers gaat, gaat Aartsen het verst van allemaal. Wij bieden alles aan in de wereld van groenten en fruit. Letterlijk. Iedere dag zorgen we er weer voor dat ons assortiment verse groenten en fruit uit de hele wereld hun weg vindt naar onze afnemers. Wij noemen dat NONSTOPFRESH.

Aartsen kan met Aartsen Kids Foundation (hierna AKF) tevens een essentiële bijdrage leveren aan de gezondheid en het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en welzijn van kinderen. AKF wil kinderen spelenderwijs bewust maken van het belang van goede voeding, door primair het gezond trakteren te bevorderen. Het schoolproject 'Stoere Traktaties' laat kinderen in de middenbouw van het primair onderwijs ervaren hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is.
Bekijk partner
Stichting Eten+Welzijn
Het belang van voeding in de zorg is groot, ook in het ziekenhuis. Een goed doorvoede patiënt zal veel sneller herstellen en minder complicaties hebben. Een goed voedingspatroon ná een behandeling draagt hier ook aan bij. Eten+Welzijn helpt zorgorganisaties en gemeenschap om beleid op het thema 'eten en welzijn' duurzaam, gezond, mensgericht en smakelijk vorm te geven. Vanuit onze onafhankelijke rol vullen we dit in binnen projecten, programma's en lerende netwerken.
Bekijk partner
FoodFirst Network
FoodFirst leert jou wat voeding, beweging, ontspanning en slaap met je doet en helpt je op weg om stap voor stap met je leefstijl aan de slag te gaan.
Met als resultaat: blijvende gezondheidswinst voor jou en je gezin.
Bekijk partner
Stichting Kind en Voeding
Stichting Kind en Voeding is opgericht om (groot) ouders en kinderen bewust te maken van het belang van natuurlijke voeding voor de gezondheid. Voorlichters van de stichting zijn diëtisten, (natuur)voedingskundigen en gewichtsconsulenten. In hun eigen regio verzorgen zij voorlichtingen en geven gastlessen op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen over gezonde en eerlijke voeding.
Bekijk partner
Stichting Samen Tegen Voedselverspilling
Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is het ecosysteem van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor het bereiken van een gezamenlijk doel: Samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030.
Bekijk partner
Vereniging Arts en Leefstijl
Vereniging Arts en Leefstijl ziet leefstijlgeneeskunde als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen. We zetten ons in om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren. Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl.
Bekijk partner
Studio De Kinderkooktuin
Studio De Kinderkooktuin ontwikkelt creatieve foodconcepten. We stimuleren het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken. De foodconcepten zijn verantwoord, leerzaam maar bovenal watertandend lekker.

In het Kidsfoodlab ontwikkelen we toffe recepten en testen we nieuwe concepten. We werken voor de horeca en recreatieve sector, de gezondheidszorg en het onderwijs.
Bekijk partner
Nederlandse Vereniging van Diëtisten
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) maakt zich sterk voor goede diëtetiek voor iedere Nederlander en komt op voor de belangen van alle diëtisten. Wij geloven dat juiste voeding de basis is voor een gezonde Nederlandse samenleving en vinden dat iedereen toegang zou moeten hebben tot gezonde voeding.
Bekijk partner
Milieu Centraal
Milieu Centraal is jouw gids in de wereld van duurzaam. Wij laten zien dat het makkelijker is dan je denkt. Stap voor stap helpen we jou duurzaam vooruit. Eenvoudig, helder en praktisch.
Bekijk partner
Stichting De Nieuwe Leefstijl
Onze toekomst en economische vooruitzichten zijn mede afhankelijk van hoe en wat we eten. Stichting de Nieuwe Leefstijl ontwikkelt concepten voor zintuiglijke en educatieve ervaring met betrekking tot voedsel en biodiversiteit, waar producten uit de omgeving (in dit geval Noord-Nederland) worden gebruikt en het verhaal wordt verteld van hun geboorte binnen Moeder Aarde tot hun uiteindelijke bestemming op tafel.
Bekijk partner
Vitam
Als ondernemende cateraar stelt Vitam genieten van goed en lekker eten centraal. Wij geloven dat voeding volop mogelijkheden biedt om een waardevolle bijdrage te leveren aan vitale mensen in een vitale wereld. In onze meer dan 280 restaurants binnen bedrijven, campussen, ziekenhuizen en horeca is het onze missie om met lekker eten en drinken mensen te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.
Bekijk partner
Vermaat
De thema’s die binnen Dutch Food Week centraal staan binnen voeding, voedselproductie en innovatie zijn thema’s waar Vermaat op dagelijkse basis mee bezig is. Wij geven concrete richting aan onze impact als het gaat om de gezondheid, duurzaamheid en de sociale impact van ons handelen met onze Food Vision. Binnen onze Food Vision is vastgelegd in welke richting wij bewegen en op welke termijn op basis van concrete en meetbare doelen.
Bekijk partner
Institute for Positive Health
Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid.
IPH wil de beweging rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.
Bekijk partner
AGF Detailhandel Nederland
ADN (AGF Detailhandel Nederland) is de brancheorganisatie voor groente- en fruitspecialisten. ADN zet zich in om de positie van de ondernemers te versterken en de bedrijfsvoering te optimaliseren.
Bekijk partner
Alles is Gezondheid
Alles is Gezondheid is een zelfregulerend netwerk van ruim 3000 partners, dat de beweging naar een vitaler Nederland stimuleert. Ons streven is om met elkaar de focus van ziekte naar gezondheid en gedrag te verleggen.
Bekijk partner
Diagnose Voeding & Gezondheid
Niet alleen het eten van meer groente tijdens de lunch zal gezondheidswinst opleveren, ook de manier waarop we eten biedt kansen voor een betere gezondheid. Wie meer tijd neemt om samen met andere mensen te eten behaalt psychologische-, sociale- en biologische voordelen.
Vanuit Diagnose Voeding & Gezondheid stellen wij onze whitepaper ‘Groenterijke én relaxte lunch’ beschikbaar waarin onze bevindingen op dit thema zijn gebundeld.
Bekijk partner
Dutch cuisine
Dutch Cuisine is voor iedereen die duurzaam wil koken en eten. Je vermindert namelijk het aantal voedselkilometers behoorlijk als je lokaal en bewust inkoopt. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Dutch Cuisine verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. De chefs van de aangesloten restaurants koken via de principes van Dutch Cuisine. Ze kopen lokaal in, ze verwerken het hele, pure product en koken met de seizoenen mee via het 80/20 principe: groenten staan in de hoofdrol (80%) en een duurzaam stukje vlees of vis hebben een bijrol (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Laat je inspireren door de gerechten van de Dutch Cuisine chefs, zowel bij je thuis als buitenshuis. Proef de smaak van het seizoen en geniet van al het goeds wat onze Nederlandse eetcultuur je biedt.
Bekijk partner