Partners Nationale Groente- en Fruitdag 2021

Onderstaande partijen hebben zich als partner aangesloten bij de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 op donderdag 14 oktober 2021. Lees op deze pagina hoe elke partner zich op 14 oktober inzet voor meer groenten en fruit tussendoor. 

De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 is onderdeel van de campagne Geef kleur door. Ook op 14 oktober geven we kleur door met de Ga voor Kleur Break om 16:00 uur!

Lees meer over de Nationale Groente- en Fruitdag 2021

GrowWizzKid
GrowWizzKid nodigt samen met Bayer en Redstar leerlingen van de Willibrordschool uit in een foodtruck bij Markthal Rotterdam. Daar leren ze over de groeicyclus van tomaten, de weg die het product aflegt van grond tot mond en over de impact op gezondheid en op leefomgeving. Ze komen bovendien te weten welke ‘vruchten’ deze prachtige tuinbouwsector afwerpt op gebied van beroepen en gezonde producten. Uiteraard krijgen ze de heerlijke tomaten te proeven.
Bekijk partner
Oregional
Wij zijn de verbindende schakel in de regio tussen de boeren, telers, de ondernemers en de consument.

Op 14 oktober verzorgen we 3 kleurrijke kramen voor alle (zorg)medewerkers, poli patiënten en bezoekers in het Radboud UMC. Een kraam met bbq om groenten te grillen, 1 kraam om heerlijke groente- en fruitsmoothies te maken en 1 kraam met groentesoep. Dit allemaal met zoveel mogelijk buitenbeentjes, dat wil zeggen groenten en fruit in afwijkende vormen.
Bekijk partner
Transitiecoalitie Voedsel
Transitiecoalitie Voedsel (TcV) is een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Door krachten te bundelen werken we aan een toekomstigbestendig landbouw- en voedselsysteem. Twee van de vier speerpunten zijn een gezonde voedselomgeving en de eiwittransitie. Dat betekent meer plantaardig en minder dierlijk in het aanbod en de promotie van voedselaanbieders en in ons eetpatroon, conform de Schijf van Vijf. Op 14 oktober organiseren wij ons eerste jaarlijkse Plant The Future diner in Nieuwspoort. Doel is om vanuit een positieve boodschap met elkaar het gesprek aan te gaan hoe we plantaardig het nieuwe normaal kunnen maken.
Bekijk partner
The Greenery
Samen met onze telers en ketenpartners helpen wij onze klanten elke dag een totaalpakket duurzame verse, veilige en gezonde groente, fruit en paddenstoelen te bieden aan hun consumenten.
Op 14 oktober informeren wij onze achterban over de Nationale Groente- en Fruitdag. Daarnaast bieden we heerlijk snoepfruit (frambozen, aardbeien, druiven) aan op kantoor voor een Ga voor Kleur Break!
Bekijk partner
Verse Oogst
Op Verse Oogst vind je alles over groente, fruit en paddenstoelen. Heerlijke recepten, producttips en informatie direct van de telers. Verse Oogst is een initiatief van The Greenery.
Op 14 oktober inspireren we onze volgers met kleurrijke groente- en fruitsnacks.
Bekijk partner
Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA)
Maak kennis met de gezondste kinderopvang van Nederland: Ska Kinderopvang! Op de Nationale Groente- en Fruitdag maken onze kinderen kennis met bijzondere fruit en groente. Geen appels en bananen, maar heerlijke avocado's en papaja’s! Samen gaan we op onderzoek uit om te achterhalen waar deze bijzondere groenten en fruit vandaan komen. Ook gaan we de keuken in om onze eigen smakelijke gerechten te maken. Zo dragen we bij aan de gezonde opvoeding van de volgende generatie. Eet smakelijk!
Bekijk partner
Berry Brothers
Wij zijn Berrybrothers; teler én verkoper van bramen, frambozen en rode en blauwe bessen. Dat wij dagelijks bezig zijn met zachtfruit; betekend (helaas) niet direct dat wij ook daadwerkelijk voldoende groenten en fruit eten. Daarom gaan wij tijdens de groente en fruitdag onze medewerkers activeren om rond 16:00 samen zachtfruit te eten. Ook hebben we een speciaal receptenboek ontwikkelt met al ons lekkere zachtfruit deze is de hele maand gratis te downloaden via fans.berrybrothers.nl/berryfan. Met deze acties en een gezamenlijk social media activatie, willen wij onze betrokken fans overtuigen om vaker een groente en fruit break te nemen!
Bekijk partner
Vitam
Vitam is dé facilitaire horecadienstverlener die genieten van goed en lekker eten centraal stelt. Als ondernemende cateraar gelooft Vitam dat voeding volop mogelijkheden biedt om een waardevolle bijdrage te leveren aan vitale mensen in een vitale wereld. Het is onze missie om mensen met lekker eten en drinken te verleiden tot de gezonde en verantwoorde keuze. We leggen dan ook niets op, maar maken het voor de gasten gemakkelijker en aantrekkelijker om de gezonde keuze te maken.

Bij Vitam staan groente en fruit in de hoofdrol. Nederlandse seizoensgroenten bieden namelijk variatie, kwaliteit en garanderen duurzaamheid. Wij breiden de de Nationale Groente- en Fruitdag uit naar een hele week, waarbij wij kennis delen met onze gasten in de restaurants en zorgen voor meerdere eetmomenten met groenten en fruit, in plaats van alleen tijdens het diner.
Bekijk partner
Willem Dijk AGF
Wie dagelijks met aardappels, groenten en fruit te maken heeft, weet dat snelheid en organisatie onafscheidelijk zijn. Vooral wanneer je, zoals wij, staat op een afhandelingstermijn van 24 uur als absolute limiet.
Voor de Nationale Groente- en Fruitdag delen wij een video waarin onze collega's laten zien hoe ze voor kleur gaan tijdens de middagsnack!
Bekijk partner
Brave New Food
Naar aanleiding van onze Open Call voor Healthy Food Solutions organiseren wij op 14 oktober een Matchmaking Event tussen innovatieve startups/scale-ups en 30+ van onze corporate partners. Gezamenlijk zetten wij ons die dag in om duurzamere en gezondere oplossingen te vinden binnen de voedingssector. Aangezien het samen valt met de Nationale Groente- en Fruitdag kan een ‘Ga voor Kleur Break’ uiteraard niet ontbreken!
Bekijk partner
Gebroeders van Aerle
Gebrs van Aarle is een groothandel in AGF die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Dagelijks speuren onze inkopers naar de mooiste en lekkerste producten van moeder natuur. Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit foodservice, speciaalzaken, boerderijwinkels en ambulante handel. Kortom, échte vakmensen die zich profileren met productkennis en alleen willen werken met producten van de allerbeste kwaliteit.
Bekijk partner
Het Eetschap
Alle projecten van het Eetschap hebben als doel een sociaal voedsellandschap te realiseren, waarin iedereen de kans krijgt gezond te eten en mee te doen. Met het project Je Moeder! vergroten we rond 14 oktober 2021 de ouderbetrokkenheid aan het einde van de basisschool en op het VMBO. Scholieren krijgen voedseleducatie, doen onderzoek naar familierecepten en halen zo hun ouders de klas in. Dat zorgt voor een positief leerklimaat, waarin iedereen met plezier naar school kan gaan en daarin gesteund wordt door zijn of haar ouders.

Tijdens dit project rond 14 oktober besteden we aandacht aan de 'Ga voor Kleur Break'.
Bekijk partner
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)
‘Boeren en tuinders geven kleur door!’

Op 14 oktober 2021 overhandigen boeren en tuinders, afdelingen van LTO Noord, ZLTO en LLTB, op verschillende plekken in Nederland een kist met producten van Nederlandse bodem aan organisaties die zich inzetten op het gebied van voeding en gezondheid om aandacht te vragen voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel voor ons allemaal. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. In weinig landen is dit zo goed geregeld als in Nederland. Boeren en tuinders zetten zich iedere dag opnieuw in om producten te leveren in allerlei soorten, maten én kleuren!
Bekijk partner
Goede Zorg Proef Je
Goede Zorg Proef je is een project van stichting Alliantie Voeding in de Zorg. Het doel van Goede Zorg Proef Je is om meer aandacht te creëren voor gezonde voeding in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het netwerk is afgelopen jaar gegroeid tot 35 Goede Zorg Proef Je ziekenhuizen, die maandelijks samenkomen om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Goede Zorg Proef Je informeert en stimuleert de ziekenhuizen via de bijeenkomsten en social media kanalen om op 14 oktober mee te doen met de ‘Ga voor kleur Break’.
Bekijk partner
Dijklander Ziekenhuis
Het Dijklander Ziekenhuis biedt goede voeding aan patiënten, bezoekers én medewerkers. Wij zijn aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef Je en zetten in op een compleet gezond voedingsaanbod. Want gezond eten helpt bij het voorkomen van ziekte, maar draagt ook bij aan het herstel. Door samen te werken met experts op het gebied van gezondheid en voeding is ons voedingsaanbod ongekend goed en smaakvol.
Bekijk partner
Erasmus MC
Het Gezond Zwanger Team van het Erasmus MC is groot fan van de Nationale Groente- en Fruitdag. Wij weten als geen ander dat een gezonde leefstijl met voldoende groenten en fruit al in het vroegste begin van de levensloop heel belangrijk is. Bovendien draagt het bij aan de zwangerschapskans en een gezonde zwangerschap voor zowel de moeder als het kind. Om alle bezoekers van de polikliniek Verloskunde & Gynaecologie een eindje op weg te helpen, bieden wij hen op donderdag 14 oktober gratis snackgroente en fruit aan.
Bekijk partner
Stichting Alliantie Voeding in de Zorg
Alliantie voeding in de Zorg is het landelijke expertisecentrum van voeding in de zorg. De Alliantie realiseert gezondheidswinst, door wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar te maken in preventie en zorg. Dit is in samenwerking met overheden, bedrijven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen. De Alliantie Voeding in de Zorg doet mee met het Nationaal Groente- en Fruitdag door het Goede Zorg Proef Je netwerk in te zetten.
Bekijk partner
Appèl
Op 14 oktober slaan wij de handen ineen met de Has Hogeschool om de middag-dip een opkikker te geven. Dit doen wij door op de Nationale Groente- en Fruitdag alle studenten en medewerkers van de HAS gratis groenten en fruit aan te bieden. Een speciale Pop-up store zal hiervoor ingericht worden tegenover de receptie van de HAS. Hierdoor kan iedereen zijn of haar middagdip op een verantwoorde manier bestrijden. Dit is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Want de producten die wij aanbieden worden geleverd via Instockmarket. Een leverancier die wij speciaal aangehaakt hebben om er voor te zorgen dat groenten en fruit die verkeerd zijn gelabeld of ingekocht, niet voldoet aan de wensen en eisen van de supermarkt (lees consument) niet vernietigd hoeft te worden.

Wij gaan samen met de HAS voor de kleur Break!
Bekijk partner
BASF
De groentezadendivisie van BASF heeft de ambitie om gezond eten aantrekkelijk en duurzaam te maken. Wij ondersteunen daarom de Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober die dit jaar aandacht vraagt voor een gezonde invulling van het tussendoortje in de middag. Wij zetten een ‘buren’-actie op, waarin we al onze medewerkers in Nederland actief gaan betrekken. Iedere medewerker ontvangt drie porties gezonde groentesnacks, Tasty Tom mini cherrytomaat, waarvan er twee kunnen worden uitgedeeld aan zijn of haar buren. Hiermee laten wij onze buren zien dat een gezonde snack in de middag eenvoudig te doen en lekker is en geven we een sociale context aan de Groenten- en Fruitdag. Tevens geeft het een tastbaar bewijs van het mooie en trotse werk dat we als veredelingsbedrijf, teler en sector vervullen; continue werken aan gezonde, lekkere en verantwoorde groenten.
Extra leuk is dat ook Brightlands Campus Greenport Venlo op 14 oktober tijdens de Dutch Food Week meedoet aan onze actie.
Bekijk partner
Postuma AGF
Postuma AGF is een familiebedrijf met meer dan 110 jaar ervaring in de groente en fruit. Waaronder aardappelen, bananen en appels. Wij delen onze ervaring met specialisten binnen de AGF sector en foodservice. Dat doen wij door het bieden van een breed en diep assortiment verse producten.
Voor de Nationale Groente- en Fruitdag inspireren wij onze volgers op social media om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Heerkens Vers
Vers Verrassend Heerkens. Een belofte die we alleen maar kunnen waarmaken door ons uiterste best te doen. Elke dag weer. Voor restaurants, bistro’s, lunchrooms, sportkantines, cateraars en instellingskeukens. Ofwel dé foodprofessional die streeft naar de allerbeste kwaliteit groente en fruit.
Bekijk partner
Jongeren Op Gezond Gewicht
JOGG is een landelijke stichting. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een landelijk werknet. Samen werken ze aan de JOGG-aanpak. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.
Als partner van de Nationale Groente-en Fruitdag 2021 brengen wij de dag onder de aandacht in ons werknet maar ook in verschillende leefomgevingen o.a. school en sport. Zo informeren wij onze volgers over het belang van verantwoordelijke snacken en inspireren wij hen via social media met kleurrijke groente- en fruitsnacks.
Bekijk partner
Fruit Tech Campus
Op 14 oktober deelt de Fruit Tech Campus het ‘Geef kleur door’ kratje uit aan kinderen in groep 8 op verschillende scholen in de gemeente West-Betuwe. Dit kratje is gevuld met kleurrijk fruit zodat de leerlingen gezond kunnen snacken op de nationale groente- en fruitdag.
Bekijk partner
Spoony
Een goede groentenboost tijdens de lunch is dé manier om je kind aan 150 gram per dag te laten komen! Wij van Spoony weten daar wel raad mee. Met onze pure producten, bomvol groenten én pret wordt groenten eten namelijk een feestje gedurende de héle dag. Van voetbalbroodjes met 43% wortel tot lekkere ‘soep to go’ bomvol verse tomaatjes en paprika's.
Bekijk partner
FruitMasters
FruitMasters is een afzetorganisatie waarbij ruim 400 fruittelers zijn aangesloten en waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Geldermalsen. FruitMasters draagt zorg voor de vermarkting van hun fruit in zowel het binnenland als in het buitenland.
Op 14 oktober sponsoren wij fruit voor de actie van de Fruit Tech Campus. Zij delen een 'Geef kleur door' kratje uit aan kinderen in groep groep 8 op verschillende scholen in de gemeente West-Betuwe. Dit kratje is gevuld met kleurrijk fruit zodat de leerlingen gezond kunnen snacken op de nationale groente- en fruitdag.
Bekijk partner
Dutch Food Week
Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van evenementen rondom voedselinnovaties en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Dan wordt voor de zevende keer Dutch Food Week (#DFW2021) georganiseerd.

Als partner ondersteunt Dutch Food Week de Nationale Groente- en Fruitdag door middel van communicatie.
Bekijk partner
Studio de Kinderkooktuin
Studio De Kinderkooktuin ontwikkelt creatieve foodconcepten. We stimuleren het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken. De foodconcepten zijn verantwoord, leerzaam maar bovenal watertandend lekker.

In het Kidsfoodlab ontwikkelen we toffe recepten en testen we nieuwe concepten. We werken voor de horeca en recreatieve sector, de gezondheidszorg en het onderwijs.
Bekijk partner
RedStar
RedStar nodigt samen met haar partners Bayer en GrowWizzKid leerlingen van de Willibrordschool uit bij de foodtruck bij de Markthal Rotterdam. Daar leren ze over de groeicyclus van tomaten, de weg die het product aflegt van grond tot mond en over de impact op gezondheid en op leefomgeving. Ze komen bovendien te weten welke ‘vruchten’ deze prachtige tuinbouwsector afwerpt op gebied van beroepen en gezonde producten. Uiteraard krijgen ze de heerlijke tomaten te proeven.

Daarnaast stimuleren we bij RedStar het eten van groenten en fruit bij al ons personeel. Daarom ontvangen alle werklocaties van RedStar deze dag een fruitschaal om tijdens de pauze een gezonde break te nemen.
Bekijk partner
Direct Source International
Direct Source International (DSI) is een toeleverancier van fruit en een begrip in de AGF-markt.

Wij willen iedereen laten genieten van vers en gezond fruit en daarom snacken we op 14 oktober 2021 onze middagdip eruit. Op enkele basisscholen in de regio delen we mandarijntjes uit om kleur door te geven. Én de kinderen krijgen ook een extra stuk fruit mee om uit te delen in de straat, zo geven we kleur door. Sharing is Caring.
Bekijk partner
Fruitvooruit
Platform FRUITVOORUIT.NL is een unieke samenwerking tussen de Nederlandse fruittelers, handelspartijen, telerscoöperaties en dienstverleners in de sector. Samen willen zij werken aan een toekomstbestendige fruitsector. Op dit moment zijn de partners in het platform: de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) als coördinerend partner, GroentenFruit Huis, Koninklijke FruitMasters, The Greenery, Vogelaar Vredehof, Fruitconsult en CAF.
Op 14 oktober inspireren wij onze volgers op social media om mee te doen aan de Ga voor Kleur Break.
Bekijk partner
De Groentemannen
De Groentemannen is een groente- en fruitspeciaalzaak die in 2016 de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’ kreeg uitgereikt. Ter ere van de Nationale Groente- en Fruitdag bieden wij de hele week een kortingsactie op groentesnacks en werkfruit.
Bekijk partner
Groentjessoep
Op 14 oktober serveren onze Soupmasters een heerlijke groentesoep op 6 basisscholen. Dit delen we met onze volgers op social media #NGFdag #DFW2021 #geefkleurdoor.
Bekijk partner
Surprise Your Body
De insteek van Surprise Your Body (SYB) is het 'verrassen van je lichaam', waarbij kennis, bewustwording, variatie en vooral veel plezier voorop staat. Wij starten met SYB-kids, met als doel: kinderen en ouders/verzorgers op een interessante, toegankelijke en uitdagende manier kennis bijbrengen over voeding en een gezonde leefstijl.
Bekijk partner
Groentegoed
In de week van 14 oktober zijn al onze kleurrijke spreads in de aanbieding bij Crisp. Dit communiceren wij in combinatie met heerlijke belegtips voor tussendoor!
Bekijk partner
Madaga
Madaga neemt wekelijks meer dan 50.000 kinderen mee op smaakavontuur op de kinderopvang. Met hun gezonde, warme kindermaaltijden in combinatie met fun-activiteiten prikkelen ze de zintuigen en nieuwsgierigheid van kinderen, zodat kinderen op een natuurlijke manier verliefd worden op datgene wat goed voor ze is. Op écht eten!
Bekijk partner
vanRijsingengreen
Groenten zijn de toekomst! Als teler en verwerker van groente en groentetoepassingen weten wij als geen ander hoe lekker én gezond groente zijn. Bij vanRijsingengreen werken we samen met de natuur aan groenteproducten en gaan we voor gezondheid voor mens & aarde. Daarom dragen wij graag bij aan de ‘Ga voor Kleur Break’. Op 14 oktober zorgen wij voor een gezonde break voor onze medewerkers, die zich samen met ons inzetten om het beste van groente naar de wereld te brengen. Wij hopen onze medewerkers, maar ook onze volgers, te inspireren om meer groente en fruit te eten.
Bekijk partner
Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO)
‘Boeren en tuinders geven kleur door!’

Op 14 oktober 2021 overhandigen boeren en tuinders, afdelingen van LTO Noord, ZLTO en LLTB, op verschillende plekken in Nederland een kist met producten van Nederlandse bodem aan organisaties die zich inzetten op het gebied van voeding en gezondheid om aandacht te vragen voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel voor ons allemaal. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. In weinig landen is dit zo goed geregeld als in Nederland. Boeren en tuinders zetten zich iedere dag opnieuw in om producten te leveren in allerlei soorten, maten én kleuren!
Bekijk partner
Groente & Fruit Someren
Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Eet jezelf fit
Eet Jezelf Fit wil kinderen en jongeren trainen in het eten van gezonde maaltijden, met als doel een nog betere sporter te worden. Eet Jezelf Fit is onderdeel van het scholenprogramma GeTAGged wat sporten en voeding in het Primair- en Voortgezet onderwijs meer onder de aandacht wil brengen.
Op 14 oktober trainen jongens en meiden (onder de 14) van de Rugby Academy Zuid op het rugbyveld bij The Dukes in ’s-hertogenbosch, en worden er Rugby-clinics gegeven aan 60 leerlingen uit de examenklas van het Stedelijk Gymnasium in ’s-Hertogenbosch.
Met 100 kids gaan wij voor kleur en snacken (en sporten) we onze middagdip er uit.
Bekijk partner
Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit
In aanloop naar de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 brengen we de dag onder de aandacht bij onze werknemers door middel van polls over groente, fruit en snacks. Op 14 oktober inspireren we onze werknemers met kleurrijke snackrecepten.
Bekijk partner
Knorr
Het is de missie van Knorr om mensen te helpen meer groente en minder vlees te eten. Zowel voor onszelf als voor de planeet. We helpen daarom met het toegankelijk maken van lekkere recepten, zodat iedereen gemakkelijk meer groente eet. Om onze missie kracht bij te zetten, zijn we samen met heel veel groentefans een beweging gestart: Team Groente. Daarom steunen wij ook graag de Nationale Groente- en Fruitdag! Op 14 oktober zullen wij op kantoor al onze collega's inspireren om meer groente en fruit te eten en zullen wij dit ook op social media promoten. Zo helpen we samen steeds meer mensen meer groente te eten!
Bekijk partner
Harvest House
Wij zijn Harvest House. En wij zijn een internationale coöperatie van bevlogen en betrokken telers. Wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten. Daarom telen wij op een innovatieve en duurzame manier hoogwaardige vruchtgroenten. En brengen die samen met onze ketenpartners via de meest efficiënte route, voor de beste prijs, in de aantrekkelijkste productvorm, van de kas naar de consument.
Bekijk partner
Kooijmans Groente & Fruit
Kooijmans Groente & Fruit is de groentespeciaalzaak in Dedemsvaart en omgeving waar smaakbeleving centraal staat. Een heerlijke winkel voor uw dagelijkse vitamientjes. Elke dag wordt in de winkel lekkere verse groenten en fruit geleverd uit zowel binnen als buitenland. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Groentespecialist Huver
U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid groente- en fruit assortiment. Als foodspecialist kunnen wij u advies geven en zorgen dat u de beste producten krijgt wat betreft smaak combinaties en kwaliteit. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Staay Food Group
Staay Food Group biedt gratis fruit aan op kantoor en brengt de Nationale Groente- en Fruitdag extra onder de aandacht op social media.
Bekijk partner
Greenyourself
Greenyourself brengt de kracht van natuurlijke voeding op een makkelijke manier dichtbij. Als de afstand ‘van grond tot mond’ zo kort mogelijk is, behoud je een maximale hoeveelheid aan smaak en vitale bouwstoffen. Greenyourself inspireert je om zelf aan de slag te gaan met het maken van puur en lekker eten en drinken zonder ongewenste toevoegingen. Ons motto is: eet groente bij elke maaltijd!
Voor de Nationale Groente- en Fruitdag bieden we 10% korting op de Wartmann hogesnelheidsblender en/of het Greenyourself kookboek met kortingscode: Gavoorkleur. De actie is geldig in de maand oktober.
Bekijk partner
Bakker Barendrecht
Op 14 oktober verrassen wij onze lokale zorginstellingen, die we tijdens Corona ook veelvuldig ondersteund hebben met gratis groente en fruit. Ook onze werknemers stellen we op de hoogte van de Ga voor Kleur Break.
Bekijk partner
Lidl
Als beste en goedkoopste supermarkt in groente en fruit maakt Lidl gezond eten voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.
Bekijk partner
Nature's Pride
Nature’s Pride is met EAT ME dagelijks bezig om consumenten te inspireren groenten & fruit te eten. Wij zijn daarom ook trotse partner van de ‘Ga voor kleur’ campagne.

Tijdens het Nationale groente- en fruitdag zullen wij onze EAT ME volgers oproepen hun favoriete ‘Ga voor kleur break’ met ons te delen. Wijzelf delen die week op social media ook inspiratie voor de heerlijkste groente/fruit snacks. Deelnemers maken kans op een EAT ME exotenpakket. We roepen ook op om zich in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol recepten en tips. Zodat iedereen: Grenzeloos kan genieten!
Bekijk partner
Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel óf een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd. Kinderen worden opgeroepen om gezonde gerechten te bedenken voor de menukaart van Limburgse restaurants. Groenten en fruit kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze gerechten! Tijdens de Groente- en fruitdag op 14 oktober vindt de spannende finale plaats van deze challenge in de keuken van Brightlands Campus Greenport Venlo.
Bekijk partner
Gijs van de Hoef - 'Beste Groenteman van Nederland' in 2015
Groente- en fruitspeciaalzaak die in 2015 is uitgeroepen tot 'Beste Groenteman van Nederland'. In 2016 en 2017 ontvingen we de titel ‘Groenteman met 3 Sterren’.
Bekijk partner
Fitgaaf!
FitGaaf! bouwt tijdens de Nationale Groente en Fruitdag op 14 oktober een gezond feestje, op buitenschoolse opvang SKSG Ster in Groningen! Samen met de kinderen (leeftijd 2 – 6 jaar) gaan we fruitwater en groentesnacks maken. En Sharon komt live met haar gitaar de FitGaaf!-song spelen (www.fitgaaf.nl/song). Dansen, koken en proeven! Zo maken we groente en fruit extra feestelijk en aantrekkelijk!
Bekijk partner
AGF Detailhandel Nederland
ADN (AGF Detailhandel Nederland) is de brancheorganisatie voor groente- en fruitspecialisten. ADN zet zich in om de positie van de ondernemers te versterken en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Natuurlijk doen zij mee aan de Nationale Groente- en Fruitdag. ADN spoort haar leden aan om partner te worden van de dag en zo consumenten te inspireren mee te doen aan de Ga voor Kleur Break. Ga op bezoek bij je lokale groentespecialist en laat je verrassen.
Bekijk partner
Gemeente Breda
De gemeente Breda vindt vitale medewerkers belangrijk. Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 voorziet de gemeente Breda haar medewerkers dan ook van gezonde voeding met lekker veel groenten en fruit. Zo bieden ze gratis fruitwater aan op hun drie cateringlocaties. Niet alleen op 14 oktober maar de hele maand oktober besteden ze aandacht aan groente. Iedere dag staat een andere groente centraal waar de menu's op worden aangepast. Ook is er gratis fruit beschikbaar.
Bekijk partner
Gezond eten voor je kind
Gezond eten voor je kind is hét platform voor (aanstaande) ouders, opgericht door Patricia Ploeger: kindervoedingsexpert, diëtist én moeder.
Bekijk partner
Institute for Positive Health
Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. IPH wil de beweging rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.
Bekijk partner
Brightlands Campus Greenport Venlo
Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding. Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken wij gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar. Op donderdag 14 oktober geven wij tijdens de Dutch Food Week extra aandacht aan de ‘Nationale Groente- en Fruitdag’ om samen met onze partner, BASF Vegetable Seeds, een gezond tussendoortje te nuttigen in de middag
Bekijk partner
Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord)
‘Boeren en tuinders geven kleur door!’

Op 14 oktober 2021 overhandigen boeren en tuinders, afdelingen van LTO Noord, ZLTO en LLTB, op verschillende plekken in Nederland een kist met producten van Nederlandse bodem aan organisaties die zich inzetten op het gebied van voeding en gezondheid om aandacht te vragen voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel voor ons allemaal. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. In weinig landen is dit zo goed geregeld als in Nederland. Boeren en tuinders zetten zich iedere dag opnieuw in om producten te leveren in allerlei soorten, maten én kleuren!
Bekijk partner
De Kookhoek
De Kookhoek is hét platform voor kinderkoken. Met onze kookvideo’s en kinderkookboekenserie ontdek je waar eten vandaan komt én leer je daarmee de lekkerste gerechten maken. Liefde voor koken en kinderen is de passie waar De Kookhoek op drijft.
Vanuit onze kennis over kinderen, en onze kennis over het maken van leuke content, hebben wij De Kookhoek opgericht. We zagen steeds meer kinderen interesse tonen in koken maar zagen ook dat veel kinderen geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. Wij vinden dat dit anders kan.
In De Kookhoek laten wij daarom kinderen en ouders zien waar hun eten vandaan komt, en inspireren we ze om zelf te gaan koken. Door een goede relatie met eten te bevorderen, hopen we bij te dragen aan het maken van meer bewuste keuzes. Zowel als het gaat om gezondheid, als om verspilling en duurzaamheid.
Bekijk partner
Growers United
Onze groenten zijn echte vitaminebommetjes! Hierdoor voel je je fit en energiek. Met 600 ha is Growers United een van de grotere spelers in de productie, verpakken en verkoop van vruchtgroenten in Europa. Wij willen elk type consument dagelijks op meerdere momenten, laten genieten van gezonde, betrouwbare en smaakvolle groenten van topkwaliteit. Good food in good hands. Daar staat Growers United voor! Om gezond snacken bij kinderen te stimuleren, staan we 14 oktober tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag bij de lokale sportverenging met snackgroenten voor een gezonde boost. Ook in ons bedrijfsrestaurant zal op deze dag snackgroenten aanwezig zijn voor alle collega’s.
Bekijk partner
Voedingscentrum
Elke dag 250 gram groente en 2 stuks fruit eten wordt een stuk makkelijker als je het verspreid over de dag. Of je nu thuis bent, onderweg of op je werk: een bakje met worteltjes, radijsjes, komkommer, rettich, bleekselderij, stukje paprika of snoeptomaatjes kan altijd.

Tijdens de nationale groente en fruit dag inspireert het Voedingscentrum haar volgers op social media met de lekkerste groente- en fruitrijke recepten; bij het ontbijt, lunch, diner en natuurlijk tussendoor. Ook worden volgers opgeroepen om hun lekkerste groente en fruit tussendoortjes te delen. Daarnaast laten we zien hoe 250 gram groente eruit ziet.
Bekijk partner
Militair Revalidatie Centrum Aardenburg
Binnen het Militair Revalidatie Centrum wordt gezonde voeding gezien als een belangrijke factor voor optimaal herstel tijdens revalidatie, wat tot uiting komt in het speciaal ontwikkelde voedingsconcept ”Geeft (Kr)acht!”. Dit voedingsconcept is gericht op de bekende schijf van 5, maar met een extra toevoeging van 3 schijven: beleving, bewustwording en motivatie. Het voedingsconcept komt onder andere tot uiting in de open keuken van ons restaurant, waar dagelijks zo veel mogelijk vers bereid wordt naar eigen receptuur. Er wordt met seizoensgebonden producten gewerkt en gelet op benodigde voedingswaarden die de revalidatie optimaal ondersteunen. Ook wordt er op diverse plekken in het centrum de hele dag door gratis fruit aangeboden aan de revalidanten.

Bekijk partner
Radboudumc
Bij het Radboudumc bieden we standaard een ruim assortiment aan groente/fruitsappen, rauwkost/salade buffet en krijg je al minimaal 200 gram groente bij je maaltijd(salade). Op 14 oktober gaan we nog een stapje verder en bieden we in samenwerking met onze lokale coöperatie Oregional een heerlijke Ga voor Kleur Break in ons grote restaurant voor alle (zorg)medewerkers, poli patiënten en bezoekers. Zo komen er 3 kramen, 1 met bbq om groenten te grillen, 1 kraam om smoothies te maken en 1 kraam om verse soep te maken. We maken hierbij zo veel mogelijk gebruik van buitenbeentjes (groenten in afwijkende vormen).
Bekijk partner
Good Root Bakery
Op zoek naar de ideale groente snack? De Good Root Bakery brengt de Empotato op de markt. De Empotato is de warme en gezonde snack gemaakt met ons revolutionaire aardappeldeeg en heerlijke groente vullingen. Ovengebakken, 100% plantaardig, laag in vet en kcal, geen allergenen of conserveringsmiddelen, en lekker snacky door het aardappelkorstje.
Kleur zit bij ons in het hart! Op 14 Oktober willen wij iedereen inspireren om te kiezen voor gezonde snacks als lunch of tussendoortje. De ideale manier voor een groente boost in comfort style!!
Bekijk partner
HAK
Het eten van meer groenten hoeft niet moeilijk te zijn. Kies ook bij het tussendoortje eens wat vaker voor groenten en ga voor een kleur break! Maak bijvoorbeeld een lekkere hummus van kikkererwten met doperwtjes of rode biet voor nog meer variatie. Heerlijk om te dippen met bijvoorbeeld wortel of paprika!

HAK inspireert haar volgers op 14 oktober door heerlijke hummus-recepten te delen op social media.
Bekijk partner
Servicebureau Kinderopvang
Servicebureau Kinderopvang, onderdeel van Stichting Kinderopvanggroep, helpt en ondersteunt meer dan 80 kinderopvanglocaties in Tilburg en regio Eindhoven. Met HR-beleid, kwaliteitsbeleid, pedagogiek, marketing, huisvestingsvragen en nog veel meer. Door deze ervaring kennen we de kinderopvangmarkt als geen ander. Deze kennis delen we graag met ouders en werkzoekenden. Servicebureau Kinderopvang is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk.

We voorzien onze locaties van inspiratie, recepten en spelletjes om er op 14 oktober een kleurrijk Groente- en Fruit feestje met de kinderen van te maken! Ook via onze social media kanalen zullen wij aandacht geven aan de campagne.
Bekijk partner
De Schoor
De Schoor organiseert in Almere onder andere het sociaal cultureel werk, het maatschappelijk werk, de voor- en vroegschoolse activiteiten, kinder- en jongerenwerk en brengt heel Almere in beweging. We maken deel uit van de wijkteams én zetten ons in bij de ondersteuning van schuldstabilisatie van bewoners. Dit alles om de leefbaarheid van de stad te vergroten onder het motto: Meedoen in Almere!
Bekijk partner
BovenIJ ziekenhuis
Wij willen úw ziekenhuis in Amsterdam zijn, waar u gastvrij wordt ontvangen en met persoonlijke aandacht wordt behandeld.
Bekijk partner
CAOP
Werken aan grote maatschappelijke uitdagingen en complexe arbeidsmarktvraagstukken. Dat is wat we bij het CAOP doen. Dagelijks houden wij ons voor onze opdrachtgevers bezig met actuele thema's als de coronacrisis, het lerarentekort, de werkdruk in de zorg en duurzame inzetbaarheid. We helpen hen met adviezen, onderzoeken, opleidingen en ondersteuning. We dragen zorg voor fonds-, project- en programmamanagement.

We zijn pas tevreden als mensen het werk kunnen doen dat er in hun ogen toe doet, dat het verschil maakt voor een ander of voor de samenleving als geheel. Zo werken we samen aan betekenisvol werk en aan een betere samenleving. Zo zorgen we voor impact.
Bekijk partner
Hoogvliet
Hoogvliet vindt het als echte familiesupermarkt ontzettend belangrijk dat er gezond en lekker wordt gegeten. Wij doen daarom graag mee met de Nationale Groente- en Fruitdag. We willen onze klanten via onze social media kanalen extra inspireren en motiveren om meer groenten en fruit tussendoor te eten. Daarnaast geven we kleur door aan al onze medewerkers met gratis snackgroenten in de kantines.
Bekijk partner
Rivas
Goed op elkaar afgestemde zorg. Dát is de kernkwaliteit van Rivas. Hierdoor zijn cliënten verzekerd van zorg die direct, dichtbij en goed is geregeld. Iedere dag opnieuw laten de medewerkers van Rivas zich inspireren door wat cliënten nodig hebben en willen.
Bekijk partner
St Jansdal ziekenhuis
Op 14 oktober bieden wij een kleurrijke groente- en fruitsmoothie aan aan onze medewerkers.
Bekijk partner
De Schoolkok
De Schoolkok geeft voedingseducatieprojecten op scholen, kinderopvang, buurthuizen en bibliotheken om voedselvaardigheden van kinderen van 2 t/m 18 jaar te vergroten. De Schoolkok werkt met op maat gemaakte programma's met een combinatie van theorie en praktijk. Door te kiezen voor veel praktijk: koken, proeven en ervaren, beklijft de boodschap om te kiezen voor gezonde, duurzame voeding goed bij kinderen en tieners. Op deze manier wil de Schoolkok een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving waarin deze generatie kinderen en tieners opgroeit tot volwassenen die vanzelfsprekender gezonde en duurzame voedselkeuzes zullen maken. Een project waar De Schoolkok aan mee werkt is Zin in Koken, een samenwerking met de Universiteit Maastricht en GGD Zuid Limburg. Zin in Koken is een kookcursus van 4 sessies voor mensen die lekker en gezond willen leren koken. In de cursus ligt de nadruk op gezellig samen koken en eten. Tussendoor krijgen deelnemers via praktische opdrachten tips over hoe je je kind stimuleert om gezond te eten, het bewaren van producten en koken met weinig geld. Voor meer informatie zie deschoolkok.nl en zininkoken.nl
Bekijk partner
Chefs Culinar
Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag sponsoren wij kistjes snackgroenten en fruit aan het Erasmus Medisch Centrum voor alle bezoekers van de polikliniek Verloskunde & Gynaecologie.
Bekijk partner
Bayer
Bayer nodigt samen met GrowWizzKid en Redstar leerlingen van de Willibrordschool uit in een foodtruck bij Markthal Rotterdam. Daar leren ze over de groeicyclus van tomaten, de weg die het product aflegt van grond tot mond en over de impact op gezondheid en op leefomgeving. Ze komen bovendien te weten welke ‘vruchten’ deze prachtige tuinbouwsector afwerpt op gebied van beroepen en gezonde producten. Uiteraard krijgen ze de heerlijke tomaten te proeven.
Bekijk partner
Rijnstate
Rijnstate wil een voorbeeldfunctie hebben ten aanzien van goede voeding. Voeding maakt onderdeel uit van een optimale behandeling en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Het draagt bij aan het herstel van patiënten, aan een gezonde werkomgeving én aan een gezondere voedselkeuze voor bezoekers.

Rijnstate is kernpartner van de Alliantie Voeding en aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef je. Ook werken we samen met onder andere Wageningen University & Research om wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar te maken in de zorg.

Op de Nationale Groente- en Fruitdag bieden we kleurrijke gerechten met veel groente en fruit aan in ons personeelsrestaurant. Medewerkers kunnen deze dag een draai geven aan het ‘Rad van Groente en Fruit’ en een prijs winnen in de vorm van groenten en fruit. Daarnaast maken ze kans op een van de drie fruitmanden als ze raden hoeveel appels er in een Kuubkist met appels zitten.
Bekijk partner
Fruit op je werk
Iedere dag vers fruit op je werk zonder dat je er als werkgever omkijken naar hebt? FRUIT OP JE WERK ontzorgt kleine en grote bedrijven in Nederland door medewerkers blij te maken met lekkere, gezonde snacks.
Bekijk partner
Stichting Eten+Welzijn
Het belang van voeding in de zorg is groot, ook in het ziekenhuis. Een goed doorvoede patiënt zal veel sneller herstellen en minder complicaties hebben. Een goed voedingspatroon ná een behandeling draagt hier ook aan bij. Eten+Welzijn helpt zorgorganisaties en gemeenschap om beleid op het thema 'eten en welzijn' duurzaam, gezond, mensgericht en smakelijk vorm te geven. Vanuit onze onafhankelijke rol vullen we dit in binnen projecten, programma's en lerende netwerken.
Bekijk partner
Levarht
Samen met Oxin Growers bieden wij de voedselbank in Barendrecht groenten en fruit aan, zodat hun leden ook kunnen genieten van vers geteelde groenten en fruit van Hollandse bodem!
Bekijk partner
5th Season
Het hele jaar door van het lekkerste fruit kunnen genieten – dat is het idee achter 5th Season. Fruit zonder gedoe, in een handig zakje dat je kunt opentrekken wanneer en waar je er zin in hebt. Vriesdrogen bleek de oplossing! Door fruit te vriesdrogen wordt alleen het vocht uit het fruit gehaald, de vitamines en vezels blijven behouden.
Bekijk partner
Blijplantje
Op 14 oktober inspireren wij onze volgers op social media met heerlijke snackrecepten met onze kruiden.
Bekijk partner
Samen Tegen Voedselverspilling
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor een gezamenlijk doel: samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030.

Voor de Nationale Groente- en Fruitdag inspireren wij onze volgers om op 14 oktober een verspillingsvrije break te nemen met restjes groente en fruit.
Bekijk partner
Stichting Student en Leefstijl
Stichting Student en Leefstijl zet zich in om meer onderwijs over leefstijlgeneeskunde in het basiscurriculum van alle Nederlandse geneeskundeopleidingen te krijgen. Zo kunnen alle toekomstig artsen hun patiënten nóg beter begeleiden bij het krijgen en behouden van een gezonde leefstijl. Maar verandering begint bij jezelf. Daarom moedigen wij, tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag 2021, alle geneeskundestudenten aan om hun middagdip eruit te snacken met groente en fruit! We bieden inspiratie aan onze volgers op social media en sporen lokale besturen aan snackgroenten en fruit uit te delen.
Bekijk partner
Sterk & Zoet
STERK & ZOET staat voor een gezonde opvoeding en voeding. Deze combinatie is in onze ogen een onlosmakelijke combinatie.
Op 14 oktober delen wij op social media inspiratie hoe je als ouders je kind makkelijker groente tussendoor kunt laten eten.
Bekijk partner
Vitamientje.nl
Wij zijn een aardappel, groenten en fruithandel in de breedste zin van het woord. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos en service staat bij ons hoog in het vaandel! Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Klarenbeek feelgood food
Bij ons kunt u terecht voor een breed assortiment aardappelen, groente en fruit. Iedere dag kopen wij via verschillende kanalen de beste seizoensproducten die er te krijgen zijn. Bij de groenteman vindt u een gepassioneerde vakman die werkt met verse en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
De Vitaminetuin
Wij verkopen producten die goed voor de gezondheid en vooral lekker zijn. Naast ons brede assortiment bieden wij u iets dat in veel winkels niet belangrijk wordt gevonden: aandacht en advies. Al onze collega's hebben het certficaat behaald voor voedingsadviseur om u optimaal van dienst te zijn met al uw vragen. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Uw Groenteman Pompoen
"Uw Groenteman" Pompoen een begrip in Enschede en omstreken. Bij ons vindt u de mooiste groente, top kwaliteit aardappelen en het lekkerste fruit en fruitmanden. Natuurlijk hebben we ook elke dag een ruime keuze aan vers gesneden groente, rauwkost en salades uit eigen keuken. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Uw Groenteman Erwin
Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
In 't groen AGF
Uw groente- en fruit speciaalzaak uit Dongen. U kunt bij ons terecht voor topkwaliteit groenten en fruit, scherp geprijsd. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Boerderijwinkel Versluis
Boerderijwinkel Versluis is het versadres in de Noordoostpolder om uw boodschappen te halen, rechtstreeks van de boer. Wij verkopen onze eigen aardappelen, scharreleieren en legkippen. Verder voeren wij een volledig assortiment aan groenten en fruit, zo veel mogelijk rechtstreeks uit de polder. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Boerderijwinkel Géron
Aardappels, Groente en Fruit en Lekkerre verse salades in Mechelen. Als lid van AGF Detailhandel Nederland inspireren wij onze klanten om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit!
Bekijk partner
Royal Zon
Al ruim 100 jaar is ZON op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland, zoals ZON voluit heet, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk. Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen we groenten en fruit, dát is in essentie wat ZON doet.
Op 14 oktober informeren wij onze volgers op social media over de Nationale Groente- en Fruitdag.
Bekijk partner
Van Oers United
Bij Van Oers United streven we ernaar een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen, door de populariteit en het gebruik van groenten te stimuleren. Dat doen wij door het hele jaar rond verse groenten te leveren vanuit onze eigen teeltbedrijven en succesvolle samenwerkingsverbanden met teeltpartners. Wij zijn er trots op dat Van Oers United één van de weinige bedrijven is die de gehele keten in eigen beheer heeft. Vanaf het zaadje tot aan de winkel beheren wij het proces. Op 14 oktober inspireren wij onze volgers om hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit met de Ga voor Kleur Break!
Bekijk partner
Vereniging Arts en Leefstijl
Vereniging Arts en Leefstijl ziet leefstijlgeneeskunde als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen. We zetten ons in om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren. Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl.
Bekijk partner
Alles is Gezondheid
Alles is Gezondheid is een zelfregulerend netwerk van ruim 3000 partners, dat de beweging naar een vitaler Nederland stimuleert. Ons streven is om met elkaar de focus van ziekte naar gezondheid en gedrag te verleggen. Alles is Gezondheid zet in op de versnelling en verbreding van samenwerkingsprocessen en in de verspreiding van opbrengsten en ontwikkelingen.
Op 14 oktober snacken we met samen met BeBright en Instituut voor Positieve Gezondheid onze middagdip eruit met groenten en fruit!
Bekijk partner
Grünten
Grünten is op missie om iedereen gezonder en meer groente te laten eten. Hoe we dat doen? Met Veggie Oats: ‘ready-to-eat’ havermoutproducten vol met groente, met smaken die zijn afgeleid van taartsoorten. Met één portie krijg je 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen, maar wel in een lekkere smaak.
Als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag delen wij op 14 oktober via onze social mediakanalen een mooie winactie.
Bekijk partner
Rabobank
Bekijk partner
Wholey
Wij zijn Wholey! We maken heerlijke, ready-to-blend, frozen smoothie bowls. Boordevol fruit, maar ook met groenten en kruiden voor meer smaak, meer vezels en een lagere glycemische index. Ze zijn 100% natuurlijk, biologisch, vegan, glutenvrij en zonder zooi. Pimp je diepvries en haal onze Ocean en Açaí Bowls uit het diepvriesvak bij Jumbo. Je maakt ze in een handomdraai in de blender.
Op 14 oktober delen wij een onweerstaanbare tip voor een kleurrijke energie boost tussendoor op onze Instagram pagina!
Bekijk partner
Adrz ziekenhuis
Adrz is een algemeen ziekenhuis met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Naast afdelingen voor algemene zorg hebben we een grote afdeling Spoedeisende Hulp die belangrijk is voor het borgen van acute zorg in de regio. Voor de Nationale Groente- en Fruitdag bieden wij fruitsappen, maaltijdsalades en gezondere broodjes aan. Daarnaast wordt er bij iedere lunch een appeltje voor de dorst meegegeven.
Bekijk partner
Tergooi Ziekenhuis
Tergooi wil waardevol zijn. Of het nu gaat om ouderen of kinderen, chronisch zieken of patiënten met een acute aandoening, we willen er zijn voor wie ons nodig heeft. We willen waardevolle zorg bieden. Op 14 oktober kunnen gasten in de restaurants in het Tergooi Ziekenhuis gratis snackgroenten en fruit meenemen voor hun Ga voor Kleur Break rond 16:00 uur.
Bekijk partner
Rode Kruis Ziekenhuis
Wij streven ernaar de gezondheid en de vitaliteit van onze patiënten te optimaliseren, zodat onze patiënten de maximaal haalbare kwaliteit van leven kunnen genieten. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) Beverwijk speelt vaker in op speciale dagen en evenementen, zoals het WK voetbal. Op 14 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag, leek het ons een goed idee om extra veel fruit en groenten te serveren. We hopen er bewustwording mee te stimuleren. Dat mensen erbij stilstaan wat het eten van groente en fruit doet. En we willen laten zien dat eten van groente en fruit goed, gezond en lekker kan zijn!
Bekijk partner
Has Hogeschool
Op 14 oktober slaan wij de handen ineen met cateraar Appèl om de middag-dip een opkikker te geven. Dit doen wij door op de Nationale Groente- en Fruitdag alle studenten en medewerkers van de HAS gratis groenten en fruit aan te bieden. Een speciale Pop-up store zal hiervoor ingericht worden tegenover de receptie van de HAS. Hierdoor kan iedereen zijn of haar middagdip op een verantwoorde manier bestrijden. Dit is niet alleen lekker en gezond, maar ook duurzaam. Want de producten die wij aanbieden worden geleverd via Instockmarket. Een leverancier die wij speciaal aangehaakt hebben om er voor te zorgen dat groenten en fruit die verkeerd zijn gelabeld of ingekocht, niet voldoet aan de wensen en eisen van de supermarkt (lees consument) niet vernietigd hoeft te worden.

Wij gaan samen met Appèl voor de kleur Break!
Bekijk partner
Milieu Centraal
Milieu Centraal is jouw gids in de wereld van duurzaam. Wij laten zien dat het makkelijker is dan je denkt. Stap voor stap helpen we jou duurzaam vooruit. Eenvoudig, helder en praktisch.
14 oktober laat Milieu Centraal op haar social media zien hoe je de keuze voor groente en fruit als tussendoortje een duurzame kunt maken.
Bekijk partner
De Goudreinet
Bekijk partner
De Koopman
Bekijk partner
Fruitbedrijf Roks
Omringd door de vele fruitbomen van het fruitbedrijf vind je onze streekwinkel. Een gezellig verkooppunt van producten uit onze eigen boomgaard en van ondernemers en boeren uit de streek. Stuk voor stuk ambachtelijk gemaakte streekproducten met een pure smaakbeleving. Voor de Nationale Groente- en Fruitdag bieden we scholen in de regio de mogelijkheid om gratis appels op te halen en bedrijven om gratis fruitboxen op te halen.
Bekijk partner
Foodvalley
Als proud partner van de Food Boost Challenge, speelt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit een grote rol in het verleiden van jongeren, tussen 12 en 20 jaar, om meer groente- en fruit(producten) te eten.
Bekijk partner
Medical Delta Living Lab VIT for life
Als proud partner van de Food Boost Challenge, speelt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit een grote rol in het verleiden van jongeren, tussen 12 en 20 jaar, om meer groente- en fruit(producten) te eten.
Bekijk partner
De Haagse Hogeschool
Als proud partner van de Food Boost Challenge, speelt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit een grote rol in het verleiden van jongeren, tussen 12 en 20 jaar, om meer groente- en fruit(producten) te eten.
Bekijk partner
Maag Lever Darm Stichting
Bekijk partner
Horti Heroes
Als proud partner van de Food Boost Challenge, speelt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit een grote rol in het verleiden van jongeren, tussen 12 en 20 jaar, om meer groente- en fruit(producten) te eten.
Bekijk partner
Van Kleine Spruit tot Toffe Peer
"Van Kleine Spruit tot Toffe Peer" is hét kookboek voor aanstaande en kersverse ouders en hun spruitjes. De combinatie van smakelijke, gezonde recepten én vrolijke en leerzame activiteiten (zo begint elk hoofdstuk bijvoorbeeld met een versje over een specifieke groente- of fruitsoort) zorgt ervoor dat het eten van groente en fruit niet alleen vanzelfsprekend maar tegelijkertijd ook een feestje wordt! Vanaf het eerste hapje voor je baby (en zelfs al eerder in de buik) tot aan de 'toffe peer' klaar voor de middelbare school: met dit boek stoom jij je kleine spruit klaar voor de toekomst. Immers, een gezond voedingspatroon begint bij de wortel....
Bekijk partner
Instock
EEN DERDE VAN HET VOEDSEL WORDT VERSPILD
Wereldwijd is dat 1,3 miljard ton per jaar! Eten weggooien gebeurt in de gehele voedselketen. Bij Instock willen wij hier verandering in brengen door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten.
Voor de Nationale Groente- en Fruitdag inspireren we onze volgers op Instagram om te snacken met groenten en fruit. Daarnaast levert Instockmarket groenten en fruit voor een speciale pop-up store in de HAS hogeschool. Deze groenten en fruit zijn verkeerd gelabeld of ingekocht en voldoen daarom niet aan de wensen en eisen van de supermarkt. Door ze aan te bieden in deze pop-up store worden de groenten en fruit niet verspild!
Bekijk partner
Eurofins
Met meer dan 700 medewerkers en 12 kenniscentra & laboratoria levert Eurofins Food, Feed, Water Benelux een belangrijke bijdrage aan de borging van voedsel- en waterveiligheid. Eurofins ziet dit als een van haar belangrijkste taken. Meer dan ooit willen we weten wat we eten. We willen weten hoe ons voedsel is geproduceerd, of boeren eerlijk worden beloond en of de informatie op het etiket overeenkomt met de inhoud van de verpakking. Voor onder andere producenten en retailers, is het belangrijk betrouwbare informatie te krijgen over de herkomst van hun grondstoffen en producten.
Op 14 oktober motiveren we onze volgers op social media om kleur door te geven met de Ga voor Kleur Break!
Bekijk partner
Tommies
De tomaatjes, komkommertjes en paprikaatjes van Tommies zijn niet alleen een lekkere snack, maar zijn bovendien een bron van de vrolijkste vitamines ooit. Waar snackgroenten op tafel komen, daar tovert Tommies een glimlach tevoorschijn. En laten we vooral niet vergeten dat de kwaliteit en smaak van Tommies snackgroentes ongeëvenaard zijn. Van thuis, schoolpauze en vergadertafel, er is geen plek waar Tommies mag ontbreken.
Bekijk partner
Stichting Kind en Voeding
Stichting Kind en Voeding is opgericht om (groot) ouders en kinderen bewust te maken van het belang van natuurlijke voeding voor de gezondheid. Voorlichters van de stichting zijn diëtisten, (natuur)voedingskundigen en gewichtsconsulenten. In hun eigen regio verzorgen zij voorlichtingen en geven gastlessen op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen over gezonde en eerlijke voeding.
Bekijk partner
Stichting De Nieuwe Leefstijl
Onze toekomst en economische vooruitzichten zijn mede afhankelijk van hoe en wat we eten. Stichting de Nieuwe Leefstijl ontwikkelt concepten voor zintuiglijke en educatieve ervaring met betrekking tot voedsel en biodiversiteit, waar producten uit de omgeving (in dit geval Noord-Nederland) worden gebruikt en het verhaal wordt verteld van hun geboorte binnen Moeder Aarde tot hun uiteindelijke bestemming op tafel.
Bekijk partner
Provincie Noord-Brabant
Als de voedselprovincie van Nederland is provincie Noord-Brabant partner van de Dutch Food Week. Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag, midden in de Dutch Food Week, geven we kleur door met de Ga voor Kleur Break. De provinciale organisatie draagt daar graag aan bij door alle medewerkers een gezonde snack aan te bieden. Bij de koffieautomaten in het provinciehuis staan tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag schalen vol groenten en fruit. De organisatie stimuleert haar medewerkers graag om een een lekker stuk groente of fruit te nemen. Want groenten en fruit zijn niet alleen heel gezond, maar vooral ook heel lekker! Zeker als ze van Brabants Bodem komen.
Een succesvolle groente- en fruitdag gewenst vandaag!
Bekijk partner