Doe mee aan de week van de Blauwe Bes

Deze week is de 'Week van de Blauwe Bes' van start gegaan, een initiatief van Simply the Bes om de blauwe bes in de spotlights te zetten. Van 19 t/m 25 juli delen Nederlandse telers blauwe bessen uit aan maatschappelijke groepen, worden er acties opgezet met horeca en organiseert Simply the Bes ‘De Fruitigste Dagen 2021’ in samenwerking met Platform Fruitvooruit.nl.

Waarom de week van de blauwe bes?

De blauwe bes is niet alleen heel lekker maar kent ook vele gezondheidsvoordelen. Genoeg redenen om consumenten te laten genieten van Nederlandse blauwe bessen in het seizoen. En tegelijkertijd een mooie kans om de verkoop bij lokale telers te stimuleren.

Deze campagne is de opvolger van de succesvolle ‘Blauw voor jou!’-actie die het platform vorig jaar organiseerde.

Verras iemand met een bakje blauwe bessen

Tijdens de week van de Blauwe Bes zetten telers maatschappelijke groepen in het blauwe licht. Denk bijvoorbeeld aan dienstverleners, leraren, zorgverleners en politici. De actie uit zich op verschillende manieren; enerzijds verrassen de telers van Simply the Bes de betreffende doelgroepen in hun eigen omgeving. Anderzijds roepen zij, onder andere via social media, consumenten op om een bakje Nederlandse blauwe bessen te schenken aan bekenden uit de betreffende doelgroepen die het verdienen. Door gebruik te maken van de hashtags #blauwvoorjou en #weekvandeblauwebes kunnen de acties worden gevolgd. Het verrassen van de maatschappelijke groepen gebeurt volgens onderstaande planning:

  • Maandag 19 juli – Blauw bloed (politiek)
  • Dinsdag 20 juli – Meer blauw op straat (dienstverleners)
  • Woensdag 21 juli – Blauwe bessen leggen (Basisscholen – Kinderopvang)
  • Donderdag 22 juli – Bont & Blauw (gezondheidszorg)
  • Vrijdag 23 juli – Blauw op je bord (horeca)
  • Zaterdag 24 en zondag 25 juli – De Fruitigste Dagen 2021 (telers)

De Fruitigste Dagen 2021

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli organiseert Simply the Bes in samenwerking met Platform Fruitvooruit.nl ‘De Fruitigste Dagen 2021’. In dit weekend openen telers van blauwe bessen en ander zomerfruit hun deuren voor het publiek met als doel om consumenten kennis te laten maken met hun prachtige fruit en de teeltwijze ervan. Houd de website van Simply the Bes in de gaten voor het laatste nieuws en de geopende locaties van blauwe bessentelers op 24 en 25 juli.

Simply the Bes

Simply the Bes is een collectief waarbinnen ruim 80% van de Nederlandse blauwe bessentelers is vertegenwoordigd. Het platform heeft als doel consumenten kennis te laten maken met de Nederlandse blauwe bes. Enerzijds met de lekkere smaak, anderzijds met de vele gezondheidsvoordelen die het vruchtje heeft. Eerder organiseerde Simply the Bes tijdens het blauwe bessenseizoen landelijke open dagen, waarbij consumenten een kijkje konden nemen op een van de deelnemende blauwe bessenbedrijven. Vanwege de beperkingen i.v.m. het coronavirus is vorig jaar de actie ‘Blauw voor jou’ georganiseerd met dit jaar de ‘Week van de Blauwe Bes’ als opvolger. Op deze manier wordt de Nederlandse blauwe bes veilig gepromoot binnen de mogelijkheden.

Bron: NAGF