Veel kleur tijdens de Dutch Agri Food Week

Vrijdag 5 oktober ging de Dutch Agri Food Week (DAFW) van start: hét nationale podium waar voedsel centraal staat. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaf die dag het startsein. In het kader van deze bijzondere week, sloeg het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) de handen ineen met cateraars en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Samen werd er groots uitgepakt op 11 oktober: op deze dag stonden 230 bedrijfskantines en ruim 450 schoolkantines volledig in het teken van het thema 'Ga voor Kleur'. Groenten en fruit kregen de hoofdrol.

Cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto werkten samen om in hun bedrijfsrestaurants binnen (en buiten) de Rijksoverheid een duurzame lunch te serveren. Hun maaltijden stonden tijdens de DAFW in het teken van inspiratie, nieuwe verrassende producten en bijzondere smaken. Daarnaast stonden de meeste bedrijfsrestaurants van deze cateraars op 11 oktober in het teken van groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog.

Ook hebben ruim 450 schoolkantines op deze dag extra aandacht besteed aan kleurrijke groenten en fruit. In samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum en het NAGF gaven de cateraars op deze scholen tijdens de DAFW elke dag van de week een andere kleur: groene maandag, gele dinsdag, rode woensdag, oranje donderdag en regenboog vrijdag (restjes dag).