Tomaat meest populaire groente

Van alle groenten wordt de tomaat het meest én het vaakst gegeten in Nederland. Dat blijkt uit de informatie afkomstig van de FoodProfiler app. Onderzoekers van Wageningen Economic Research de hebben deze app ontwikkeld om over een langere periode te meten wat consumenten precies eten. Naast Nederland is de app ook beschikbaar in België, Duitsland en Engeland.

Van alle groente is tomaat de vaakst gegeten groente, gevolgd door sla, komkommer, wortel en paprika. De lijst met meest gegeten groenten wordt ook aangevoerd door tomaat, gevolgd door wortel, sla, groentepakket en komkommer. De lijst van België, Duitsland en Nederland met vaakst gegeten groenten komen redelijk overeen, maar in Engeland wijkt het menu wat af; zij eten wat vaker maïs en witte bonen in tomatensaus.

Paprika in de warme maaltijd

In Nederland zijn de rode paprika's het meest populair. Paprika's worden vaak gegeten als onderdeel van een warme maaltijd. Hierin verschilt Nederland van bijvoorbeeld Duitsland, waar paprika wat vaker wordt gegeten als onderdeel van de salade.


Meer weten? Het FoodProfiler rapport staat nu ook in onze Kennisbank.