Samenwerking Veggipedia.nl en MijnKeukentuintje.nl

Online consumentenplatformen Veggipedia en Mijn Keukentuintje werken samen om consumenten nog meer te inspireren om met groenten en fruit aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de (API) koppeling van Veggipedia, communiceren de websites op de achtergrond met elkaar en delen zo letterlijk de kennis van beide sites. ‘Win-win, en hopelijk ook een voorbeeld voor andere campagnes en websites om meer met elkaar samen te werken’, aldus Ton Holthuijsen namens Fossa Eugenia.

Beide platformen informeren én inspireren consumenten al jaren over groenten en fruit. Mijn Keukentuintje van Fossa Eugenia gebruikt moestuinieren als handelingsperspectief om consumenten te verleiden meer met vers te ‘doen’. Een landelijk initiatief op veelal social media met informatie en inspiratie ter promotie van verse ingrediënten. Op Veggipedia vinden consumenten informatie over alle soorten groenten en fruit, gebruik en bewaarmethoden, voedingswaarden, herkomst en recepten die lekker veel groenten en fruit bevatten.

140 soorten groenten en fruit

Sinds deze week verwijst Mijn Keukentuintje bij 140 soorten groenten, kruiden en fruit naar recepten op Veggipedia en de voedingswaarde uit de NEVO tabel van het RIVM. Op de pagina Koolraap worden bezoekers verwezen naar een heerlijke couscous met koolraap en kikkererwten. Veggipedia informeert bezoekers op haar website dat ze bij Mijn Keukentuintje moeten zijn voor informatie over het kweken van je eigen groenten, kruiden en fruit.

Samenwerking loont

Mijn Keukentuintje maakt gebruik van de Veggipedia API. Met deze API (application programming interface) kunnen de platformen op de achtergrond met elkaar communiceren, zo blijft de informatie altijd up-to-date. "Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe online platformen uit de agf-sector gebruik kunnen maken van de onafhankelijke en betrouwbare informatie van Veggipedia", zegt Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, de organisatie achter Veggipedia.

Interesse om gebruik te maken van de informatie van Veggipedia
of de Veggipedia API? info@nagf.nl

Voor meer informatie over samenwerking met Mijn Keukentuintje,
neem contact op met Sjoerd Jochems (06-10009373).