Online meeting 'Snack met groenten en fruit je middagdip eruit?' - meld je aan!

Op 14 oktober 2021 trappen we de Nationale Groente- en Fruitdag af met een online meeting over de middagdip: 'Snack met groenten en fruit je middagdip eruit? - De zin en onzin van de middagdip'. Wat is een middagdip? Helpen groenten en fruit tegen de middagdip? Hoe zorg je ervoor dat je juist naar die appel grijpt in plaats van naar de donut? Twee interessante sprekers vertellen hier over tijdens deze online meeting. Meld je hieronder aan!

Datum: 14 oktober 2021
Tijd: 10:00-11:00 uur.

Aanmelden kan via dit formulier.

De sprekers

We hebben twee sprekers uitgenodigd om over de middagdip te vertellen. Dat zijn di√ętiste Liesbeth Smit en gedragsonderzoeker Roel Hermans van Leefstijllab. Liesbeth Smit vertelt wat een middagdip is, hoe het ontstaat en of groenten en fruit helpen tegen een middagdip. Roel Hermans schetst vervolgens een aantal evidence-based perspectieven voor het bevorderen van de groente- en fruitconsumptie tussendoor. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit trapt de bijeenkomst af.

Nationale Groente- en Fruitdag 2021

Op 14 oktober 2021 is de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag. Samen met ruim honderd partners zetten we die dag de 'Ga voor Kleur Break' in Nederland op de kaart, een extra moment tussendoor om groenten en fruit te eten. Om 16:00 uur snacken we met groenten en fruit onze middagdip eruit! Deze editie is onderdeel van de campagne 'Geef kleur door'. Ook op 14 oktober geven we kleur door met de Ga voor Kleur Break!

Bron: NAGF