Nationale Groente- en Fruitdag dit jaar nog groter

De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 wordt nog groter dan de voorgaande editie. Inmiddels zijn al bijna 80 organisaties vanuit heel Nederland partner en dit aantal blijft groeien. Samen zetten we op 14 oktober de 'Ga voor Kleur Break' in Nederland op de kaart. Om 16:00 uur snacken we met groenten en fruit onze middagdip eruit! Voor alle partners is er nu een speciale toolkit beschikbaar met prachtige materialen.

Toolkit

In deze toolkit vind je flyers, logo's, banners, social media materialen en 10 receptkaarten voor groente- en fruitrijke snacks. Hiermee wordt de dag online en offline goed zichtbaar. We stimuleren zoveel mogelijk Nederlanders deze dag hun middagdip eruit te snacken met groente en fruit. Dat is niet alleen gezond en duurzaam, maar vooral ook heel lekker!

Hoe meedoen?

Maak groente- en fruitrijke snackrecepten uit de toolkit en geef kleur door om 4 uur 's middags aan je collega's, klanten, leerlingen, volgers, patiënten of bezoekers.

Zo gaan meerdere ziekenhuizen door het hele land snackgroenten- en fruit serveren aan patiënten, medewerkers en bezoekers. Ook organiseren verschillende bedrijven een Ga voor Kleur Break met collega's. Kinderen op verschillende basisscholen en BSO's nemen een Ga voor Kleur Break en cateraars zetten 14 oktober snackgroenten en -fruit centraal. Daarnaast inspireren partners hun netwerk met heerlijke groente- en fruitsnacks via hun nieuwsbrief of social media kanalen. Ook supermarkten, groentespeciaalzaken en een gemeente zetten zich die dag in voor groenten en fruit.

Ook meedoen? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).

Partnerbijeenkomst

Maandag 13 september van 14:00 tot 15:00 uur is er een speciale partnerbijeenkomst voor de Nationale Groente- en Fruitdag. Tijdens deze online meeting vertellen we meer over de invulling van de dag en het gebruik van de toolkit. Ook is er ruimte om al je vragen te stellen. Meld je aan door een mail te sturen naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).  

Bron: NAGF