NAGF te gast bij Peas Please Veg Summit Series 2021

Vorige week was het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) te gast bij het laatste webinar van de Peas Please Veg Summit Series 2021. Tijdens dit zogenaamde 'Healthy Horzions for Horticulture' webinar kwamen best practices aan bod voor het stimuleren van de groenteconsumptie en de groenteproductie. NAGF-coördinator Karin Bemelmans presenteerde veelbelovende resultaten van afgeronde en lopende projecten.

Bemelmans vertelde over nudging, het geven van een subtiel duwtje om gedrag te veranderen. In 2018 onderzocht het NAGF het gebruik van nudges in een Dirk supermarkt. Wat bleek? Bij het gebruik van 6 nudges werd 3,3 kilo meer groenten en fruit verkocht per 100 transacties. Na deze positieve resultaten is het NAGF ook begonnen met online nudging in samenwerking met de Hoogvliet. Nudging werkt niet alleen in de supermarkt, maar ook in restaurants door bijvoorbeeld de keuzestructuur op de menukaartkaart te veranderen. Benieuwd hoe dit zit? Klik dan hier om de webinar terug te kijken.  

Peas Please Veg Summit Series

Peas Please organiseerde de Veg Summit Series in het kader van de UN Climate Change Conference 2021 en het Internationaal Jaar voor Groenten en Fruit. De vraag die centraal stond was hoe groente bijdraagt aan de transitie richting een duurzaam en gezond voedselsysteem. Als Peas Please Pledger werd het NAGF uitgenodigd haar best practices te delen. Het actief delen van best practices met Peas Please partners is onderdeel van de Peas Please Pledge die het NAGF en GroentenFruitHuis in 2017 tekenden.

Lees hier meer over de Veg Summit Series.

Bron: NAGF