NAGF en GroentenFruit Huis genomineerd voor de Peas Please Innovation Prize

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en GroentenFruit Huis (GFH) zijn genomineerd voor de Peas Please Innovation Prize 2021. Deze prijs wordt vandaag uitgereikt aan een van de vier genomineerden met de meest inspirerende en innovatieve activiteit om de groenteconsumptie een boost te geven.

Het NAGF en GFH zijn genomineerd met de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit'. Met deze campagne speelden het NAGF en GFH snel in op de coronacrisis en inspireerden consumenten om juist in deze tijd volop voor groenten en fruit te kiezen. Het Britse Peas Please heeft de campagne in hun voortgangsrapport van 2020 meegenomen als case study. In dit voortgangsrapport beschrijven ze wat hun 'pledgers' bereikt hebben. Pledgers zijn organisaties die in 2017 beloofd hebben zich in te zetten voor een hogere groenteconsumptie. GroentenFruit Huis is de enige niet-Britse pledger. Het NAGF is lid van de advisory board voor Peas Please. 

De andere genomineerden voor de Peas Please Innovation Prize zijn:

  • Aldi, Project Fresh
  • Castell Howell
  • Compass, Plantilicious

Vanmiddag  rijkt de Engelse tv-kok Hugh Fearnly-Whittingstall de prijs uit aan een van de genomineerden. We wachten in spanning af!

Kijk hier voor meer informatie over de Peas Please Innovation Prize.

Lees hier meer over Peas Please. 

Bron: NAGF