Meld je aan: interactieve sessie 'Groenten en fruit voor kinderen'

Op maandag 31 mei organiseert het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) een tweede interactieve sessie voor haar netwerk 'Groenten en fruit voor kinderen'.

Programma

De online interactieve meeting vindt plaats op 31 mei van 11:00 tot 12:30 uur. De sessie wordt afgetrapt met een korte inhoudelijke presentatie van Iris Groenenberg, kennisspecialist Voeding & Gezondheid bij het Voedingscentrum. Daarna presenteren twee deelnemers kort hun project. Gertrude Zeinstra van de Wageningen University & Research vertelt over haar onderzoek naar het 5-dagenbeleid op school en Nadi Faas van de Aartsen Kids Foundation vertelt over Stoere Traktaties. In breakout sessies gaan we met elkaar in gesprek hoe we deze projecten verder kunnen brengen in de praktijk. De nadruk ligt hierbij op de gezamenlijke discussie waardoor het net als de vorige keer een interactieve sessie wordt. Op deze manier leren we van elkaar en helpen we elkaar verder. Het doel is om elkaar te inspireren, te motiveren en elkaar beter te leren kennen.

Aanmelden

Zet u zich in om kinderen meer groenten en fruit te laten eten? Meld u dan aan als deelnemer voor de sessie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl). Voor deelname krijgt u een bevestiging.

Startpunt 'Groenten en fruit voor (jonge) kinderen'

Vorig jaar organiseerde het NAGF een eerste sessie over groenten en fruit voor kinderen. Tijdens deze sessie kwamen diverse initiatieven uit het NAGF-netwerk bij elkaar die als doel hebben om de groente- en fruitconsumptie van (jonge) kinderen te stimuleren. Samen werd nagedacht hoe er in de toekomst beter samengewerkt kan worden. Dit was een mooi startpunt voor nieuwe samenwerkingen. We kregen veel positieve reacties van deelnemers op de eerste sessie. Daarom hebben we besloten een vervolgsessie te organiseren.

LinkedIn groep en video

Naar aanleiding van de eerste sessie is een besloten LinkedIn-groep aangemaakt waarin deelnemers elkaar kunnen vinden en samen kunnen sparren. Daarnaast bleek er behoefte te zijn aan het beschikbaar stellen van het verhaal van Koen Joosten (kinderarts op de IC in het Erasmus MC-Sophia), die tijdens de vorige sessie zijn visie gaf op het belang van groenten en fruit voor jonge kinderen. Er is een video gemaakt waarin Koen Joosten zijn verhaal vertelt. De video wordt deze maand gepubliceerd.

Bron: NAGF