Meer onbewerkte verse groenten in coronatijd

Sinds de uitbraak van het coronavirus kopen Nederlanders meer onbewerkte verse groenten.

Dit blijkt uit marktdata die GroentenFruit Huis heeft verkregen van IRI. Van eind februari tot en met de derde week van mei dit jaar werd 21 procent meer volume verse onbewerkte groenten verkocht in de supermarkt ten opzichte van 2019. Van verse bewerkte groenten, zoals voorgesneden groenten, werd dit jaar ook meer verkocht. Deze categorie steeg in deze periode met 5 procent. Kant-en-klaar maaltijden werden juist minder verkocht dan vorig jaar (-7,2 procent).

Meer tijd in de keuken

Thuiswerken, geen reistijd, minder naar buiten kunnen. Het heeft ons de afgelopen weken meer tijd gegeven om thuis aan de slag te gaan. De rijen bij de bouwmarkten lieten zien dat we massaal gingen klussen. We hebben ook meer tijd om in de keuken bezig te zijn en snijden onze groenten vaker zelf zo blijkt uit de IRI cijfers.

Dat we meer groenten kopen heeft zeker te maken met het feit dat we niet buiten de deur konden eten of op het werk, school of in een restaurant. Zelf aan de slag gaan om een groenterijke lunch te bereiden, zoals een groenteomelet of een groentesoep of een warme maaltijd met veel groenten is een gezonde gewoonte om na 'Corona' vast te houden.

Bron: NAGF