Landelijke appelplukdag 16 september 2017

In 35 boomgaarden kan iedereen deze zaterdag weer zelf appels komen plukken. En peren, want die zijn er natuurlijk ook.

Met de Landelijke Appelplukdag verbindt de Nederlandse Fruittelers Organisatie een grote groep fruittelers die hun bedrijf openstellen voor publiek. Jaarlijks trekt dit evenement rond de 40.000 tot 45.000 bezoekers.

Elke fruitbedrijf organiseert tijdens dit evenement allerlei leuke activiteiten, zoals een mooie brocante markt, springkussens, een speurtocht of tekentafels voor de kinderen. In elke boomgaard is van alles te doen en te beleven. Boomgaard ‘De Oogsthoeve’ in Heteren heeft zelfs een heus kindertheater opgezet, over een toffe peer!

Ook de ANWB heeft het evenement omarmd. Op 10 fruitbedrijven helpen vrijwilligers van de ANWB mee, en daarnaast is de Appelplukdag aangekondigd in het ANWB ledenblad de Kampioen. Op de website www.landelijkeappelplukdag.nl staan allerlei mooie ANWB fietsroutes langs de fruitbedrijven voor een gezond en lekker dagje uit!

Dit jaar is de Landelijke Appelplukdag onderdeel van de nieuwe oogst campagne van de NFO in samenwerking met de campagne Ga Voor Kleur. Doel van de campagne Ga Voor Kleur is om consumenten te inspireren meer kleur aan hun dag toe te voegen met fruit en groenten. Ga Voor Kleur is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten & Fruit (NAGF) in samenwerking met het GFH. Het NAGF heeft  de doelstelling  om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen. Voor de kinderen is er tijdens de Landelijke Appelplukdag een Ga voor Kleur stickervel met tips voor een leuke Elstar traktatie.

Weten welke boomgaarden deelnemen?