Kleurrijke spaaractie Lidl in het teken van groenten en fruit

Op 2 januari 2018 start Lidl met een kleurrijke spaaractie die volledig in het teken staat van groenten en fruit. Acht weken lang kan er gespaard worden voor zogenaamde Vitamini’s, knuffels in de vorm van groenten en fruit. Aan de Vitamini’s hangt een kaartje met productinformatie, tips en weetjes die afkomstig zijn van Veggipedia.nl met een verwijzing naar Ga voor Kleur. Ook op de schapkaartjes in de winkel en in de bijbehorende app wordt (product)informatie uit Veggipedia gebruikt.

De samenwerking is tot stand gekomen na verschillende gesprekken met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Tamara de Weijer, ambassadeur van het NAGF is blij met deze brede aandacht voor groenten en fruit: ‘alleen samen met telers, handelaren, retail en horeca kunnen we de consumptie van groenten en fruit stimuleren. De actie van Lidl is een prachtig voorbeeld waarin zichtbaarheid en informatie over groenten en fruit de consument inspiratie biedt om met de producten aan de slag te gaan’.

Lidl maakt in haar actie gebruik van de onafhankelijke informatie over groenten en fruit van veggipedia.nl. Hier is productinformatie van ruim 390 groente- en fruitproducten te vinden voor consumenten, bedrijven en andere stakeholders. Het NAGF wil de website de komende drie jaar flink uitbreiden.