Kleurrijke inhoud op de Negenmaandenbeurs

NAGF ambassadeur Tamara de Weijer opende op woensdagochtend 21 februari het Groente en Fruit plein op de Negenmaandenbeurs

Als ambassadeur van de campagne Ga voor Kleur weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens de eerste 1000 levensdagen van een kind te starten met gezonde voeding. Al staand tussen de verse groenten en fruit in, sprak Tamara de Weijer met Inge, moeder van zoontje Sid (6 maanden), over het eten van meer groenten en voldoende fruit. “Als drukke ouder lijkt gezond eten niet altijd haalbaar”, aldus mama Inge. Op het Groente en Fruit plein laten experts en mombassadeurs echter zien dat gezond eten wel leuk, lekker en makkelijk kan!

Groente en fruit gaat voor kennis en inhoud

Het Groente en Fruit plein is duidelijk een onderscheidende stand op de Negenmaandenbeurs. Bij andere partijen staan de luxe wandelwagens, speentjes met ‘I love Mama’ en de nieuwste babyrompertjes uitgestald. Het Groente en Fruit plein is echter tot in de nok toe gevuld met kleurrijke tomaten, verse courgettes en oranje pompoenen. Daarnaast staat er een lange Instagramwaardige eetkamertafel om jonge ouders korte maar inhoudelijk krachtige workshops te kunnen bieden. Elke dag lopen er naast experts ook mombassadeurs rond, moeders die hun eigen ervaringen en tips delen met de bezoekers van de beurs. Ook delen zij elke dag maar liefst 1000 stuks verse groenten uit! Een meer unieke goodie dan dit ga je zeker niet vinden op de Negenmaandenbeurs!

Belang van gezonde voeding voor het gezin

Een gezonde start van een kind begint tijdens de groei in de buik. Het blijkt dat de eerste 1000 dagen, van de conceptie tot aan de 2e verjaardag van het kind, bepalend zijn voor een gezonde ontwikkeling. In deze periode leert een kindje de verschillende smaken en structuren van voeding te herkennen. Het perfecte moment dus om kinderen op een leuke, lekkere en vanzelfsprekende manier kennis te laten maken met groente en fruit. Daarom is het zo belangrijk om te beginnen bij de ‘wortel’ en aanstaande ouders te informeren over goede voeding voor hun ‘spruit’. Nu partners straks niet 2 maar 5 dagen verlof krijgen na de geboorte van hun kind, kunnen zij tijdens de kraamweek extra tijd besteden aan gezonde voeding. "Maak bijvoorbeeld een heerlijke pan groentesoep voor een paar dagen, zo hebben moeder, partner en kind een goede start in de nieuwe gezinssituatie", aldus Karin Bemelmans van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

Het Groente en Fruit plein vind je op het PuurBabyPlaza in hal 8, standnummer PBP.08.