Kleurrijke groenten voor artsen

In het kader van World Diabetes Day krijgen zo’n 150 huisartsen en verpleegkundigen vandaag van patiënten met Diabetes type 2 een kleurrijk groentepakket overhandigd. Artsen en verpleegkundigen hebben deze patiënten gestimuleerd hun leefstijl te veranderen en worden daarvoor bedankt.

Leefstijl op recept

In Nederland sterft er ieder uur iemand aan de gevolgen van Diabetes type 2. In de huisartsenpraktijk mag meer ruimte komen voor leefstijl op recept, in plaats van medicatie, aldus huisarts Nynke van der Zijl. Aandacht voor voeding en leefstijl in de huisartsenpraktijk staat nog niet overal hoog op de agenda. 

Brede samenwerking

Dit initiatief van Stichting Voeding Leeft wordt gesteund door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis. Telersverenigingen Door, Harverst House en Van Nature hebben producten geleverd voor de groente- pakketten evenals Koppert Cress, Marbo en Best Fresh Group. Diabetes Vereniging Nederland ondersteunt Keer Diabetes2 Om en VGZ vergoedt dit programma, net als enkele andere zorgverzekeraars.

Bron