Horecava bezoekers denken mee over meer groenten op hun bord

Van maandag 7 t/m donderdag 10 januari vond de Horecava plaats in Amsterdam. De Horecava is dé vakbeurs voor en door professionals in de foodservice industrie. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) stond dit jaar op de beurs met een rode foodtruck gevuld met kleurrijke groenten en fruit. Samen met diverse agf-bedrijven maakte het NAGF deel uit van de Veggie & Fruit Markt: het paviljoen waar groenten en fruit centraal stonden. Bezoekers konden hier de nieuwste producten zien, ruiken en proeven. Een koksbrigade bereidde inspirerende hapjes met groente- en fruitproducten van de telers in het paviljoen.

Tijdens de Horecava liet het NAGF de bezoekers een teaser zien over verschillende bereidingstechnieken van groenten. In samenwerking met Dutch Cuisine zijn de afgelopen periode in totaal 20 bereidingsvideo’s ontwikkeld. Het doel van deze video’s is de kennis van chefs te bevorderen en hen te inspireren om groenten in de hoofdrol te zetten. De video’s zullen rond februari online komen te staan op o.a. www.veggipedia.nl

Ook konden bezoekers op een groot bord hun gouden tip geven voor meer groenten en fruit in de horeca. Dit leverde een aantal inspirerende suggesties en ideeën op. Zo stelde een bezoeker voor om groentesoorten kiesbaar te maken op de menukaart. Aan de slag met vergeten groenten, een goed verhaal bij de producten noemen en het ‘verstoppen’ van groenten en fruit waren enkele andere tips voor de horeca. Ook stelden bezoekers voor om meer te spelen met smaken, beleving en presentatie: laat de verwachting anders zijn dan de werkelijkheid. De prijswinnaars kregen een Ga voor Kleur kookboek van het Voedingscentrum en een kookschort.