Hoe maak je groenten aantrekkelijk?

Hoe maak je groenten aantrekkelijk zonder de gezondheidsvoordelen te verliezen? Deze vraag stond vorige week centraal bij de Masterclass Gezonde Productontwikkeling. Het NAGF was te gast bij deze Masterclass, georganiseerd door Vera van Stokkom naar aanleiding van haar promotieonderzoek naar de smaakbeleving van groenten.

Uit het promotieonderzoek komt naar voren dat groenten eigenlijk vrij neutraal van smaak zijn. In combinatie met de laag energetische waarde van groenten, maakt dat de consumptie weinig aantrekkelijk. Karin Bemelmans van het NAGF benadrukte hierbij met name het belang van kleur om de consumptie van groenten te stimuleren."Kleuren stimuleren je eetlust en gevarieerd eten", zei ze. "Ik ben blij dat het thema kleur inmiddels door verschillende supermarkten is opgepakt." Voorzichtige conclusie van de Masterclass: geen opgeheven vingertje maar focus op kleur en smaak.

Bron: AGF.nl