Helpende groentebord van HAK voor de derde keer opgeschaald

De productie van het Helpende Bord van HAK is voor de derde keer in een maand opgeschaald. Het intelligente groentebord werd ontwikkeld om kinderen te helpen meer groente te eten. Na de lancering op 14 januari 2021 was het bord in no-time uitverkocht. Naar schatting zullen er dit jaar rond de 20.000 tot 30.000 borden verkocht worden. Dit is veel meer dan verwacht.

Onverwacht groot succes

"Het bord heeft een gevoelige snaar geraakt bij consumenten en bevestigt de continue uitdaging die ouders ervaren om hun kinderen dagelijks op een praktische en vrij eenvoudige manier meer groenten laten eten", aldus HAK directeur Marketing en Innovatie Nicole Freid.

Niet alleen ouders zijn blij met de komst van het groentebord, ook onderzoeksinstanties, food influencers en andere organisaties hebben hun lof en belangstelling geuit. En niet onbelangrijk: kinderen zijn ook erg blij met het in hun ogen 'grote-mensen-bord'.

Groenteconsumptie verhogen

Het intelligente groentebord werd ontwikkeld om kinderen te helpen meer groente te eten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek zitten in het bord verschillende slimme nudges verstopt om de consumptie te verhogen. Hiermee wil HAK ouders een helpende hand bieden bij het probleem dat veel kinderen te weinig groente eten.

Verder opschalen

De populariteit van het Helpende Bord is voor HAK een teken om volop in te blijven zetten op het bord. HAK blijft onderzoeken hoe ze de productie en verkoop verder kunnen opschalen om het bereik en de impact zo groot mogelijk te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van HAK.

Bron: NAGF