Groenten spelen hoofdrol op nieuwe YouTube-kanaal Opscheppers

Op het nieuwe YouTube-kanaal 'Opscheppers' zullen kinderen via video's geïnspireerd worden om gezonder en bewuster te eten. Verschillende YouTubers, onder wie Kalvijn, gaan op avontuur om uitleg te geven over groenten en fruit. Het kanaal is door Cinemates ontwikkeld in opdracht van Rabobank.

Rond 2050 bestaat de wereldbevolking naar verwachting uit 10 miljard mensen. Om al deze mensen van voedsel te kunnen blijven voorzien moet de productie omhoog, terwijl de ecologische impact juist moet verminderen. Dat kan alleen als voeding, teelt en productie veranderen. Rabobank wil als ‘leidende’ Food & Agri-bank een bijdrage leveren aan de discussie en bewustwording. Opscheppers is dan ook onderdeel van Rabo Food Forward: het programma waarmee Rabobank kinderen en volwassenen laat kennismaken met het eten van de toekomst.

“We vinden het belangrijk dat we niet zomaar leuke video’s maken, maar op een inspirerende manier jongeren bewuster maken,” legt Kelvin Boerma, alias Kalvijn, uit. “Met Opscheppers wil ik onder andere duidelijk maken dat er meer is dan koek, snoep en cola en laten zien waar ons voedsel vandaan komt.”

Er zijn vier formats ontwikkeld voor Opscheppers zodat men van september tot december kan bekijken hoe men jongeren het meeste kan aanspreken. Het format dat het beste werkt wordt in 2020 gebruikt voor nieuwe afleveringen. Gisteren was de eerste uitzending te zien van Opscheppers.