Gezond eten is niet alleen nu belangrijk

'Overleven begint bij gezonder leven en eten’, stellen Jutka Halberstadt en Jaap Seidell afgelopen zondag in het Parool. Door vanaf de vroege jeugd structureel gezond te leven en te eten bouw je een goed werkend immuunsysteem op. Hiermee onderstrepen zij wederom hoe belangrijk dat is.

Halberstadt en Seidell leggen uit hoe een ongezond eetpatroon ook kan bijdragen aan een ongunstiger beloop van epidemieën van infectieziekten. Een goed werkend immuunsysteem krijg je niet door midden in een epidemie je leef- en eetgewoonten tijdelijk drastisch te gaan veranderen. Quick fixes bestaan niet hiervoor. Daarmee ontkrachten zij ook eerdere berichten dat het extra gaan slikken van vitaminepreparaten voorkomt dat je het Covid-19 virus oploopt.

In het artikel spreken zij hun hoop uit dat lokale, landelijke en internationale overheden nu ook de verantwoordelijkheid nemen om preventief de gevolgen van de onvermijdelijke toekomstige uitbraken van virusziekten enigszins te beperken. Dit kunnen ze doen door nog intensiever in te zetten op een mondiaal, landelijk en lokaal voedselsysteem dat gezond eten stimuleert en het consumeren van ongezond voedsel ontmoedigt.

Lees het volledige artikel