'Ga voor Kleur' live

Op 10 mei is de actie Ga voor Kleur van start gegaan, een initiatief om de groente- en fruitconsumptie flink te verhogen. Meer groenten en fruit eten is goed voor onze gezondheid en draagt bij aan de verduurzaming van ons voedsel. Hoog tijd om gezonder te gaan eten, stelde staatssecretaris Van Dam tijdens de Voedseltop in januari.

De ambassadeurs Rudolph van Veen (meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden. Met name het eten van groenten en fruit bij ontbijt en lunch wordt aangemoedigd. Op de Facebook- en Instagrampagina @Gavoorkleur wordt inspiratie gegeven voor recepten en tips en tricks om meer groenten en fruit te eten.

Elke week staat een andere kleur centraal. Rudolph van Veen: “Het is niet alleen leuk om te variëren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond! Groenten en fruit van verschillende kleuren bevatten verschillende voedingstoffen, die heb je allemaal nodig. Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent.”

De officiële lancering van ‘Ga voor Kleur’ vond plaats op 10 mei in de Wereld van Smaak in de Rotterdamse Markthal. In aanwezigheid van ruim 100 genodigden lanceerde staatssecretaris Martijn van Dam de actie met de inspirerende video 'Ga voor Kleur'.  

 

Het NAGF roept iedereen op om gebruik te maken van Ga voor Kleur. Dit kan onder andere door gebruik te maken van de toolbox.  Kijk voor meer informatie op de Ga voor Kleur pagina