Foodbloggers strijden om het meest verrassende tomatengerecht

Wie zet het meest heerlijke en verrassende tomatengerecht op tafel? Dat is waar de Tomato Times challenge om draait, een initiatief van het tomatenmerk Prominent van Growers United. Vijf foodbloggers gaan de komende weken online de strijd met elkaar aan. Het doel: consumenten laten zien hoe lekker en veelzijdig tomaten zijn op ieder moment van de dag.

Elke blogger een eigen opdracht

De vijf foodbloggers die meedoen aan de challenge zijn De Hippe Vegetarier, FoodLies, The Lemon Kitchen, Heerlijke Happen en Luukskitchen. Elke foodblogger heeft een groentekist ontvangen met een eigen opdracht zoals 'maak een verrassende tomaten tapas' of 'bedenk een lekker tomatengerecht voor bij het ontbijt'. Luukskitchen won in 2020 de Fruit & Veg Award omdat hij zijn volgers het meest inspireert met recepten vol groenten en fruit.

Tomaat bij het ontbijt en tussendoor

Deze challenge is onderdeel van de Tomato Times Campagne, waarmee Prominent consumenten wil stimuleren om tomaten ook op andere momenten dan tijdens de avondmaaltijd te eten. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) pleit ook voor het eten van groenten op verschillende eetmomenten, zoals de lunch en tussendoor. Zo kom je gemakkelijker aan dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram.

Bekijk hier de campagnevideo van de Tomato Times Challenge.

Bron: NAGF