Fast 'n Good: lege fastfood verpakkingen in ruil voor gratis groenten

Je lege fastfoodverpakking inruilen voor een box vol groenten en receptinspiratie. Dat kon afgelopen weekend in de pop-up store in Ray Gent. Tussen 12 en 16 juli is er een tweede kans om mee te doen aan deze actie, ditmaal bij een van de marktkramen in Brugge, Hasselt, Mechelen en Antwerpen. Met deze actie genaamd 'Fast'n Good' wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) millennials inspireren dat je groenten lekker en makkelijk kunt bereiden.

Fast 'n Good is onderdeel van de campagne 'Vegetables Are The New Sneakers', welke VLAM in 2019 lanceerde. Hiermee wil VLAM jongeren inspireren met lekkere recepten en slimme groentehacks.

Groenteconsumptie Vlaamse millennials

43 procent van 18-34 jarige Vlamingen eet te weinig groente. Hiermee doen ze het een stuk slechter dan ouderen van 55-64 jaar. Een belangrijk reden is dat jongeren denken dat groente bereiden ingewikkeld en tijdrovend is. Ook weten jongeren niet altijd hoe je groenten klaar moet maken.

Met de Fast 'n Good campagne worden jongeren geïnspireerd met heerlijke recepten, te vinden op deze receptenpagina.

Hieronder is te zien in welke steden en op welke tijden u mee kunt doen aan de actie.  

Receptinspiratie op Veggipedia

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) onderkent de barrière dat mensen niet altijd receptinspiratie hebben of weten hoe je groenten moet bereiden. Met Veggipedia, de onafhankelijk bron over groenten en fruit, biedt het NAGF hiervoor inspiratie aan Nederlandse consumenten.

Bron: NAGF en VLAM