Donatie voor geredde groenten en fruit naar Team Westland

Marja van der Ende van Fietsen voor m’n eten heeft bijna 400 euro opgehaald voor Team Westland, vanuit de verkoop van geredde groenten en fruit. Marja ontving op 5 april na afloop van het Healthy Food Congress en het Jaarcongres Arts en Leefstijl de nog bruikbare etenswaren die voor decoratie waren ingezet tijdens het congres, uit handen van organisator Maurice Wubben.

Op zaterdag 6 april plaatste Marja in samenspraak met Kaasmeester Richard de geredde groenten en fruit in een kraampje in de winkelstraat van ’s-Gravenzande. De nog niet verkochte groenten werden na afloop door Marja in een onbemand stalletje bij haar huis geplaatst, waar de verkoop tot maandagavond nog even doorging. Dinsdag werd het restant door de partner van Marja meegenomen naar zijn werkplek Van Duyvenvoorde Flowers & Plants, die er nog eens 50 euro mee ophaalde. Het totaalbedrag wordt deze week op de bankrekening van Team Westland bijgeschreven.

Fietsen voor m’n eten is een groeiend platform van consumenten, die hun eten bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers bij elkaar fietsen. Initiatiefnemer Marja is tegen verspilling en heeft inmiddels al drie acties georganiseerd om groenten en fruit van de prullenbak te redden, waarvan twee voor Team Westland. In haar Facebookgroep vindt ze de meeste afnemers die er vervolgens de lekkerste gerechten van maken en dit weer delen op Facebook.

Team Westland zet zich in voor goede doelen rondom kanker. De donaties worden verdeeld onder goede doelen voor fundamenteel oncologisch onderzoek, individuele oncologische zorg, patiënt en familie projecten en hartewens projecten.