Doe je mee met de Verspillingsvrije Week?

Vind jij het ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan samen met ons mee met de Verspillingsvrije Week. Ga van 1-7 september de uitdaging aan om één week lang minder te verspillen. Meedoen is leuk, makkelijk en levert winst op voor je portemonnee. Ook ben je nog eens goed bezig voor het milieu!

Meld je gratis aan via verspillingsvrijeweek.nl. Kies hier een challenge. Je ontvangt dan in de Verspillingsvrije Week handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld over het efficiënt inrichten van je koelkast en koken met restjes. Volg ook de hashtag #verspillingsvrij op social media.

34 kilo per jaar

Wist je dat je in één week wel 3 borden met eten en 10 glazen drinken kunt besparen door thuis niets te verspillen? Samen maken we een groot verschil. Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij. En in één jaar kun je maar liefst 34 kilo eten van de afvalbak redden. Omgerekend is dat zo’n € 120 per persoon. Bovendien verlaag je je impact op het milieu met zo’n 14 procent.

Waarom verspillingsvrij?

Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Laten we eruit halen wat erin zit. We zijn al steeds bewuster bezig: 8 op de 10 Nederlanders wil voedselverspilling voorkomen. Als we allemaal elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden, dan levert dat direct winst op. Maak vandaag je lunch verspillingsvrij… en voor je het weet is het een hele week! Dus, kies een challenge die bij jou past en ga aan de slag!

Samen tegen voedselverspilling

De Verspillingsvrijeweek is een initiatief van de stichting ‘Samen Tegen Voedselverspilling’. Binnen deze stichting werken bedrijven en organisaties samen aan het doel om in 2030 de voedselverspilling te halveren ten opzichte van 2015. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit is (via GroentenFruit Huis) trotse partner van deze stichting.