Chinezen eet meer groenten en fruit door coronavirus
Een recente studie van consultantsbureau Oliver Wyman suggereert dat het coronavirus ons eetgedrag verandert. De studie onder 1000 ondervraagde Chinezen wees uit dat veertig procent van hen meer groenten en fruit is gaan eten.

Slechts één op de vijf Chinese consumenten houdt tijdens de uitbraak vast aan haar of zijn normale eetpatroon. De overige 80% van de 1.000 ondervraagde Chinezen veranderde wel zijn eetpatroon, de helft van hen ‘substantieel’. De consumptie van vers vlees en vis/zeevruchten nam af bij respectievelijk 34% en 59% van de Chinezen. De consumptie van eieren en zuivel steeg wel flink, respectievelijk bij 35% en 33% van de ondervraagden.
Lees hier meer over de studie van Oliver Wyman
De stijging van de consumptie van groenten en fruit kan in verband worden gebracht met het advies van Chinese experts van de National Health Commission of China, dat vitamine C de weerstand kan vergroten tegen het coronavirus.
Bron: GroentenFruit Huis