Cateraars van rijksinstellingen en scholen kiezen voor kleur.

Op vrijdag 5 oktober start de Dutch Agri Food Week (DAFW), hét nationale podium waar voedsel centraal staat. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft op vrijdag 5 oktober het startsein voor de DAFW. In het kader van deze bijzondere week, slaat het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit de handen ineen met cateraars en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Samen wordt er groots uitgepakt op vrijdag 11 oktober: op deze dag zullen maar liefst 230 bedrijfskantines en ruim 450 schoolkantines volledig in het teken staan van het thema ‘Ga voor Kleur’. Groenten en fruit staan dan in de hoofdrol.

Cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto werken deze week samen om in hun bedrijfsrestaurants binnen (en buiten) de Rijksoverheid een duurzame lunch te serveren. Hun maaltijden staan tijdens de DAFW in het teken van inspiratie, nieuwe verrassende producten en bijzondere smaken. Daarnaast staan de meeste bedrijfsrestaurants van deze cateraars op 11 oktober in het teken van groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog.

Ook zullen ruim 450 schoolkantines op deze dag extra aandacht besteden aan kleurrijke groenten en fruit. In samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum en het NAGF geven de cateraars op deze scholen tijdens de DAFW elke dag van de week een andere kleur: groene maandag, gele dinsdag, rode woensdag, oranje donderdag en regenboog vrijdag (restjes dag).