Aubergines in het zonnetje met digitaal receptenboekje

Juist nu is de consument op zoek naar gezonde voeding. Daar horen verse groenten bij en zeker ook aubergines. Bij de groente-speciaalzaak of supermarkt wachten de prachtige paarse vrienden om meegenomen te worden. Nederlandse aubergines zijn volop verkrijgbaar, bevatten vitamine B en C, kalium en calcium. Ze zijn goed geprijsd en zijn snel te bereiden.

Door nu aubergines te kopen help je ook de Nederlandse telers. Neem Ted van Luijk aubergineteler in het Westland: “Wij hopen vurig dat de Nederlandse consument de aubergine omarmt. Daardoor gaat geen enkele geteelde aubergine verloren. De export van aubergines is nu lastig en de horeca is voorlopig op slot”. Ted vertrouwt erop dat de Nederlandse consument de paarse groentehelden zal redden. 

Thuiskoken

De Nederlandse aubergine is een echte seizoensgroente, verkrijgbaar van de lente tot en met oktober. De eggplant (= Engels voor aubergine) komt uit de kas om de hoek en is dus supervers. Ze maken geen verre reis. Nu restaurants gesloten zijn heb je alle tijd om mooie gerechten van deze heerlijke groente te maken.

Hoog tijd voor inspiratie!

Een aantal Nederlandse foodbloggers ging met aubergines aan de slag. Ze ontwikkelden heerlijke auberginerecepten. Je vindt ze terug in dit digitale receptenboekje.

Voordelen van de aubergines op een rij:

  • Aubergines zitten vol vitamines en zijn vezelrijk (voedzaam)
  • Supersnel te bereiden
  • Je kunt ze bakken, stoven, pureren, frituren of grillen op de barbecue of grillplaat
    Verrassend veelzijdig dus.

Aubergines kunnen het beste buiten de koelkast, op een koele plaats bewaard worden in bijvoorbeeld de voorraadkast. Dan zijn ze verpakt nog 5-7 dagen houdbaar.

Ga voor meer informatie naar de aubergine website.