Aftermovie Nationale Groente- en Fruitdag 2021 nu online

De Nationale Groente- en Fruitdag vorige week was een groot succes. Met bijna 140 partners hebben we Nederlanders geïnspireerd hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan de aftermovie die nu online staat.

Bekijk hier de aftermovie.

Verslag online meeting middagdip

De Nationale Groente- en Fruitdag 2021 trapten we af met een online meeting over de middagdip 'Snack met groenten en fruit je middagdip eruit? - De zin en onzin van de middagdip'. Wat is een middagdip? Helpen groenten en fruit tegen de middagdip? Hoe zorg je ervoor dat je juist naar die appel grijpt in plaats van naar chips?

Voor deze meeting waren drie gastsprekers uitgenodigd. Anne Lutgerink van het Voedingscentrum lichtte kort de resultaten toe van hun consumentenonderzoek naar snoepgedrag van Nederlanders, dat op 14 oktober gepubliceerd werd. Diëtiste Liesbeth Smit vertelde wat een middagdip is, hoe het ontstaat en of groenten en fruit helpen tegen een middagdip. Gedragsonderzoeker Roel Hermans van Leefstijllab vertelde hoe je van de Ga voor Kleur Break een duurzame gedragsverandering kunt maken. Van de meeting is een verslag gemaakt, bekijk het verslag hier.  

Voor vragen of aanmelden als partner voor de Nationale Groente- en Fruitdag 2022: Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl).

Bron: NAGF