Kennisbank groenten en fruit

Gekozen filters:
95 resultaten
Sorteer op:
Filter op beginletter: Alle
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Alle

- Zoeken

- Periode

Er zijn geen kennisbank items gevonden

Agrifoodmonitor 2020
Onderzoek van Wageningen Economic Research naar de waardering van de Agri & Food-sector vanaf 2012. In 2020 gaven respondenten aan door Covid-19 wel degelijk anders te zijn gaan eten. Zo kochten zij meer groenten en fruit.
Open PDF
Artikel Filefruit in kantinekrant Supermarkt.team
In dit artikel van de kantinekrant Supermarkt.team wordt aandacht besteed aan de actie Filefruit van het NAGF en de NFO. Het thema van de novembereditie was ‘Zoet & Snacks on the go’. Op de Filefruit pagina staan onderzoeksresultaten, tips, en lekkere recepten met groenten en fruit.
Open PDF
Artikel Ga voor Kleur breinkrakers in Fruitmasters Magazine
Deze pagina van Fruitmasters Magazine is gevuld met drie verschillende Ga voor Kleur breinkrakers.
Open PDF
Artikel Ga voor Kleur in Fruitmasters Magazine
In dit artikel van Fruitmasters Magazine wordt aandacht besteed aan de lancering van de Ga voor Kleur campagne van het NAGF in 2017.
Open PDF
Artikel Groenten in de Hoofdrol in KHN Magazine
In dit artikel van KHN (Koninklijke Horeca Nederland) bespreekt NAGF-stagiair Juliette Goldbach de resultaten van haar onderzoek naar groenten en fruit in de horeca. Ook is er meer informatie te vinden over de groentebereidingsvideo's, ontwikkeld i.s.m. Dutch Cuisine en Gastronomixs.
Open PDF
Artikel over NAGF in Chain Magazine
In dit artikel van Chain Magazine (2017) is meer informatie te vinden over de start van het NAGF, het lanceren van de Ga voor Kleur campagne en de coördinator en ambassadeurs van het NAGF.
Open PDF
Brochure GroentenFruit Huis PPS 'Meer groente en fruit goed voor iedereen'
Hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In de PPS ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’ is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.
Open PDF
Enquête Arts en Groenten
Deze vragenlijst is onderdeel van het project Arts en Groenten van het NAGF i.o.v. Stichting Arts en Leefstijl. De enquête heeft als doel inzicht te krijgen in hoe huisartsen staan ten opzichte van leefstijl, met extra focus op groenten en fruit in uw huisartsenpraktijk.
Open PDF
Evaluatierapport Babyrestaurant Negenmaandenbeurs 2019
Tijdens de Negenmaandenbeurs konden bezoekers inspirerende workshops volgen in Nederlands' eerste pop-up Babyrestaurant. In dit evaluatierapport staan de resultaten van de enquête die het NAGF hield over de workshops en het bereiden van verse groente- en fruithapjes.
Open PDF
Factsheet 'obesogene' omgeving
Deze factsheet van Aprifel legt uit wat een 'obesogene' leefomgeving is en hoe er mee omgegaan kan worden voor een betere gezondheid.
Open PDF
Factsheet adviezen nitriet en nitraat groente
Het Voedingscentrum herziet zijn adviezen over de inname van nitraatrijke groente. Nitraat is een stof die van nature voorkomt in groenten. Deze factsheet geeft een onderbouwing van de herziene adviezen voor iedereen die voorlichting geeft over voeding.
Open PDF
Factsheet bestrijdingsmiddelen en voeding
In deze factsheet van het Voedingscentrum worden de gezondheidseffecten van resten bestrijdingsmiddelen in voedsel besproken en wordt meer uitleg gegeven over de veiligheid, strenge wetgeving en goede controle op bestrijdingsmiddelen.
Open PDF